ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да премахнете оток?

Как да премахнете оток – един въпрос, който тревожи много хора. 

poduti krakaЕдна рецепта за всички случаи е невъзможно да се даде, тъй като произходът на всеки оток е различен. Различни отоци се появяват в крайниците, например от задържане на течности или подпухват очите. Важно е да се лекува източникът на отока.

Но въпреки хетерогенността на възникване на излишните течности в организма, в традиционната медицина има общи природни средства, които ги отстраняват.

Две народни рецепти:

Овес

В един литър студена вода се слагат 3 супени лъжици белен овес и се оставя на хладно място. На сутринта се вари в продължение на 20 минути и се пие през целия ден по няколко пъти по 50 мл. Курсът е 3 дни. Ако тази отвара ви се отразява добре, увеличете дневната доза, като накисвате 1 чаша овес в 1,5 литра вода и се пие в продължение на 3 дни.

Хрян и лимон

Това е древна китайска чудо рецепта, която е била успешно използвана не само за контрол на оток. Тя помага при мастопатия, хронична сърдечна недостатъчност, миома на матката, недостиг на въздух и премахване на слуз от бронхите. Смесете 3 смлени с кората лимона със 125 грама настърган хрян. Вземайте от тази смес сутрин и вечер по 1 чаена лъжичка 10-15 минути преди хранене, може с мед, в рамките на 2-3 седмици. Противопоказания за тази рецепта няма, но все пак трябва да имате здрав стомах.

И ето някои прости полезни правила за избягване на отоците:

– Избягвайте солени храни. Отокът се причинява от задържане на вода, което пък е следствие от натрия в солта.

– Подуването в краката може да възникне поради лош венозен отток. Използвайте стелки за поддържане свода на стъпалото. Винаги повдигайте краката си, когато можете при сядане и лягане.

– Баня със солен разтвор във вода (1 чаена лъжичка сол на 1 чаша вода) ще облекчи подуването на ръцете. Торбичките под очите ще бъдат премахнати от компреси със сурови настъргани картофи.

 

5 съвета за уморени очи

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *