ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Богородичната стъпка лекува рани, екземи и дарява бездетни семейства с рожба

Богородичната стъпка може да се намери на около 20 километра от Стара Загора, където има лечебно, свято място, което е точно толкова енергийно, колкото са Рупите и Кръстова гора

богородица Нейчо Нейчев обикновен човек, християнин, който е изградил параклис в местността Богородична стъпка. Там ходят хиляди поклонници от цяла България.
Богоридичната стъпка е скала, която прилича на отпечатък от женски крак, а вдлъбнатините на този отпечатък са пълни с лечебна вода, която никога не пресъхва. Според легендата това е стъпката на Божията майка.

Има много легенди за това място. Нейчо Нейчев съградил параклиса след като Божията майка му се явила на сън и му посочила мястото. оттогава лековитата вода в стъпалото е помогнала на много хора.

Според друга легенда край мястото замръкнал римски конвой с окован християнин. Войниците започнали го бият и измъчват, но в изведнъж до скалата блеснала светкавица и слязла Богородица с Младенеца на ръце. Там, където стъпила, се вдлъбнала стъпка и се напълнила с вода. Тя изкъпала в нея Младенеца, напръскала раните на мъченика и те зараснали. После се възнесла, а смаяните войници пуснали пленника и приели свето кръщение.

Според друго предание на път от Русия към Рила на това място поживял няколко месеца Иван Рилски. С него бил племенникът му, който тук бил ухапан от змия и умрял.

Водата в Богородичната стъпка не се пие. С нея се намазват засегнатите участъци, или пък се потапят пръстите на лявата ръка, докато дясната е върху сърцето и казвате каква е болката ви. Препатили хора споделят, че така Богородица най-добре чува молбите на нуждаещите се.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 4 до “Богородичната стъпка лекува рани, екземи и дарява бездетни семейства с рожба

  1. Кви Големи Ръки каза:

    За мързеливите може да се стигне с кола до горе.. стига да не е валяло..

  2. Живко Цветков каза:

    Пътеката е след почивната станция на Мини“Марица-Изток“ на Старозагорските минерални бани!Има табела!Преди комплекс“Щастливеца“!

  3. Мариана Дончева каза:

    Намира се на 2 км от Старозагорските минерални бани. Всеки в селцето на баните би ви упътил защото пътни указания почти няма.Лесно е за достъп и наистина е прекрасно място!

  4. Галина Тенева каза:

    Някой знае ли къде точно се намира това място ? На 20 км от Стара Загора и толкова.Като пишете нещо,правете го лесно за разбиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *