Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Внимание! Опасна очна линия!

Очната линия може да бъде опасна за здравето на окото

очна линия За да стигнат до това заключение учени от Университета на Ватерло са направили множество наблюдения, включително и на видеоклипове. Те наблюдавали, че много от частиците на очната линия попадат върху слъзния канал, който предпазва очите след прилагането на грим по различни начини. Експертите са установили, че прилагането на очна линия от вътрешната страна на клепача може да доведе до проблеми с очите, казва Zee News .

След прилагане на очна линия от вътрешната линията на миглите след около 5 минути върху слъзния канал попадат 15-30% от частиците на очната линия. Това не се случва при прилагането на грим от външната линията на миглите. В допълнение, очната линия на вътрешната линията на миглите бързо попада в очите. Колкото повече време минава, толкова повече стават частиците, които попадат върху слъзния канал. След 2 часа от очната линия не е останало почти нищо – всичко се е разтворило в очите.

Според изследователите, очна линия може да промени слъзния филм и да предизвика дискомфорт. Съставът на очната линия обикновено включва восък, силикон и естествени смоли. Тези компоненти помагат на очната линия да трае дълго време. Прилагане на очна линия от вътрешната клепача може да доведе до дразнене, зачервяване на очите, попадане на опасни бактерии, а понякога дори и за очни инфекции и други сериозни проблеми с очите. Особено застрашени са хората, които носят контактни лещи. За да се намали рискът от инфекция специалистите препоръчват да се ползва очна линия разумно, както и молив за очи.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *