ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Тежките последици от пролетните простуди (2)

Макар грипните вълни да са зад гърба ни, не сме застраховани от вирусни зарази. Дори настинките, на които не обръщаме особено внимание, могат сериозно да ни навредят.

2Ето какви още последици може да има от тях (по kp.ru):

  1. Вирусна дистония. Апатия, слабост, проблеми със съня, панически атаки – това също могат да са последици от простуда. В такива случаи страда периферната нервна система: възможно е да протича скрит възпалителен процес, за който се нуждаете от невролог и имунолог.
  2. Пневмония. Това е едно от най-често развиващите се усложнения: характерно е с кашлица, температура, задух. Понякога се развива страшно бързо, за 3-4 дни – и при хора със срината имунна система може да доведе дори до смърт. Затова – ако имате някои от характерните признаци, непременно посетете лекар. Дори да е само бронхит, лечението трябва да се проведе и да е адекватно.
  3. Лицев неврит. След простуда нерядко се развиват невралгии. Една от най-неприятните е лицевата: страдащият нерв изкривява лицето, не приличате на себе си. Това не минава лесно и не е “тема” за самолечение. Вирусите атакуват най-неочаквани точки от тялото: може да се разгърнат хипертонична или хипотонична криза, да ви стегне радикулит. Бъдете готови да се обадят всякакви неврологични заболявания, ако имате такива и сте ги смятали за отдавна отминали.
  4. Косопад. Да – и това е възможно. Работата е там, че при лечението на едно вирусно заболяване гълтаме какви ли не антибиотици, противовирусни хапчета, а и организмът сам е изгубил ценни витамини и микроелементи. Всичко това нарушава усвояването на полезни вещества и някакъв дефицит може да направи косата ви уязвима. Ако забележите, че тя пада по-интензивно от нормалното, без отлагане се консултирайте с дерматолог. За жалост една от последиците на такива заболявания е алопецията – т.е. опадването на косата на петна.
  5. Уязвими групи. Бременните и малките деца са особено чувствителни към описваните заболявания. Една ранна бременност в такива условия може да бъде прекъсната спонтанно. При новородени са възможни увреждания на нервната система. Ако при подобно заболяване дадете аспирин на дете под 12-годишна възраст, рискувате да го погубите: аспиринът провокира т.н. синдром на Рей, при който се засягат черният дроб и мозъкът и може да настъпи смърт.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *