ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Осем тежки последици от пролетните простуди (1)

В края на зимата и началото на пролетта организмът е изтощен и податлив на болести. “Благоприятно” за боледуването е и колебливото време с резки температурни промени.

1За настинките винаги се говори като за нещо безобидно, припомнят от kp.ru. Това всъщност не е вярно: добре е да знаем, че от последици и усложнения от настинки и грип всяка година умират около 500 000 души. Данните са на Световната здравна организация.

Ето какви могат да са последиците от баналните настинки и леко, на крак прекарания грип!

  1. Възпаление на сърцето. Вирусната инфекция е коварна – тя може да проникне в сърдечния мускул и да провокира възпалителен процес. Миокардитът или инфекциозният миокардит при ранна диагностика и адекватно лечение може да приключи с пълно оздравяване. Но ако нещата са подценени, резултатът ще е плачевен. Диагнозата миокардит би могла да се постави със стопроцентова сигурност само чрез сърдечна пункция. В действителност правилото е диагнозата да се поставя по косвени признаци и след щателно обследване. Затова – ако чувствате задух и имате сърцебиене в ситуации, когато не сте натоварени физически, болки в гърдите, посинели устни и нокти, потене и слабост – на всяка цена търсете лекарска помощ. Сърдечно-съдовата система може също да пострада от инфекционно-токсичен шок или критическо падане на артериалното налягане.
  2. Възпаление на бъбреците. Ако ви болят мускулите след настинка или грип, възможно е да развивате миозит. При това заболяване се увеличава съдържанието на протеини в бъбреците и функцията им се нарушава. Другите признаци са болки в кръста и ниско в корема, променен цвят на урината, отоци на краката и лицето. Тези признаци са причина да се консултирате с лекар. Не е изключено да става дума за нефрит – тежко бъбречно възпаление, с което никой няма право да се шегува. Напълно реална е заплахата това да се развие до бъбречна недостатъчност.
  3. Увреждане на слуха. Има такова понятие – тетрациклинова глухота. Тя се проявява при безконтролен прием на лекарства от групата на тетрациклините. Понякога е засегнато само едното ухо, а друг път и двете. Възможно е също и да се развие отит. Ако ви боли ухото, челюстта, главата и ухото ви сълзи, със сигурност е сериозна причина да идете на оториноларинголог. Занемареният отит като нищо може да ви остави с увреден слух.
    (Следва)

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *