Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ДОЛГИТ / DOLGIT

Съдържа ибупрофен, метил-4-хидроксибензоат натрий, триглицериди, глицерол моностеарат, полиоксиетилен-30-стеарат, полиоксиетилен-100-стеарат, пропилен гликол, ксантанова гума, лавандулово масло, портокалово масло, вода

Предназначение

dolgit_500x500ДОЛГИТ е крем за външно приложение с болкоуспокояващо въздействие. Препоръчва се при ревматични болести на опорно-двигателния апарат, артрози, болки в ставите, мускулен ревматизъм, отоци и болезнени възпаления на сухожилия и околоставни тъкани; при скованост и болки в кръста и гърба. Има положителен ефект при битови и спортни травми, навяхване и разтежения.

Как се приема

ДОЛГИТ се прилага външно; нанася се върху кожата в проблемния участък и се втрива внимателно. При навяхване с видим хематом в продължение на 1-2 дни може да се поставя и превръзка.

Лечението с ДОЛГИТ се провежда по лекарско указание, но ако няма специални препоръки кремът стандартно се нанася 3-4 пъти дневно. При всяка процедура се допуска максимално използване на стълбче от продукта с дължина до 10 см – 5 г. Допустимата дневна доза е 20 г.

Терапията с този продукт дава положителен ефект в рамките на 2-3 седмици.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ДОЛГИТ може да причини алергични реакции, изразяващи се в кожен обрив, сърбеж, парене и зачервяване, поява на уртикарии. В много редки случаи има дихателни смущения. Ако подобни симптоми се повтарят всеки път след прилагането на лекарството, консултацията с лекар е задължителна.

Продължителното прилагане на продукта в по-високи дози може да причини смущения във функциите на вътрешни органи (бъбречни, чернодробни), за които трябва да се следи от лекуващия.

Кога НЕ БИВА да се приема

ДОЛГИТ не бива да се прилага, ако е известна алергия към някой от компонентите, към ибупрофен или аналгетици.

Продуктът не е подходящ за потребители със сенна хрема, хроничен ринит, астма.

Не бива да се използва при открити рани или общи нарушения на целостта на кожата. Да не се третират кожни участъци с екзема или лигавици.

Продуктът е противопоказен през третия триместър от бременността. Използването му през първия и втория трябва да бъде обсъдено с лекар, като се преценят възможни рискове срещу ползата от приложението.

ДОЛГИТ е безопасен при кърмене, ако се прилага за кратко и в малки дози. Ако е необходимо използването му за дългосрочна масирана терапия, трябва да се обсъди възможно прекъсване на кърменето или да се търси алтернатива.

При предозиране е необходимо третираната зона да се почисти и измие.

Взаимодействие с други медикаменти

Възможното взаимодейсвие на този продукт с други лекарства за постоянна терапия трябва да се обсъди с лекуващия. Има опасност от взаимни влияния при едновременно използване с аспирин, антикоагуланти, бета-блокери и други лекарства за сърдечно-съдови заболявания и хипертония.

_

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за разфасовка от 50 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *