Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Митове и факти за кариеса – част 2

Част 1

 

Ако имате кариес, вие знаете за него

Мит. Това е голем и лош мит. Меките кариеси не предизвикват симптоми. Болката, която свързваме с кариеса се случва, когато той прогресира до увреждане на нервите.

Времето не лекува кариеса и колкото повече чакате, толкова процедурите за лечението му стават по-сложни. Затова профилактичните прегледи са много важни.

karies-2Ако излекувате кариеса, той няма да се появи отново.

Факт. Можете да получите кариес по-късно и в други области на зъба, но на същото място не се появява кариес, особено ако се поддържа добра хигиена на устната кухина.

Кариесът се развива между зъбите

Факт. Навсякъде, където бактериите могат да се скрият от четката за зъби или конците има повишен риск от кариес. Вътрешната страна на гърба на предните зъби също са добро място за развитието на кариес. И да, пространствата между зъбите също са чудесно място за развитие на кариес, особено ако не използвате конец за зъби. Не забравяйте, че употребата на флуоридна вода за изплакване дава допълнителна защита.

Пролуките между зъбите способстват за кариеси

Факт. Ако имате малки пролуки между зъбите си, не можете да почиствате основно на плаката и това дава по-голяма вероятност за развитие на кариес. По-големите пролуки по-лесно се поддържат чисти и там е по-малко вероятно да се развият кариеси.

Счупванията и пукнатините в зъбите водят до кариес

Факт. Пукнатините и счупванията създават „тайник“ за бактериите – място, недостъпно за четката за зъби, и тези райони са по-склонни към кариес. Използването на флуорирана вода за уста може да намали риска от кариес. През последните години все повече хора страдат от пукнатини в зъбите. Стресът и тревожността развиват навик за скърцане със зъби, което също води до непоправими вреди за здравето им.

Продължение …

Правилно миене на зъбите: Прочетете инструкцийте на стоматолозите ТУК!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *