ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Органичните храни помагат на зачатието

Преходът към хранене с органични продукти може да увеличи количеството на сперматозоидите два пъти. Това твърдят учени от Харвард след изследване на проблемното зачатие.

za4Американските учени смятат, че пестицидите в плодовете и зеленчуците влияят отрицателно върху количеството на сперматозоидите. Ако един мъж иска да стане баща, той трябва да премине на органични продукти, препоръчват от medikforum.ru. Здравословното хранене включва високо потребление на плодове и зеленчуци – но ако те съдържат пестициди, това ще се отрази негативно върху количеството и качеството на сперматозоидите му.

В селското стопанство с пестициди активно се обработват ягоди, ябълки, круши, чушки, спанак. Чрез тези химикали фермерите пазят продукцията си от вредители и стимулират добивите. Ако обаче един потенциален татко изяде дори половин порция плодове и зеленчуци с високо съдържание на пестициди, той ще може да даде от себе си с 49% по-малко сперматозоиди.

С 32% се понижава и качеството им – в сравнение със средностатистическите показатели. При потребление на органични храни показателите – напротив – сочат повишение с 37%. Коментарът на професор Хорхе Чаваро от Харвардския университет е, че изследванията по никакъв начин не препоръчват на потенциалните бащи изобщо да се откажат от плодовете и зеленчуците. Препоръката е да се ориентират към органични продукти, ако действително имат фамилни проблеми и искат да елиминират една от възможните причини за тях, т.е. храната с интензивни химически обработки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *