Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо алкохолът е опасен?

Защото ще останете без черен дроб! Алкохолното чернодробно заболяване се причинява от прекомерна консумация на алкохол.

alkoholВлизайки в нашето тяло, алкохолът се превръща в токсично вещество – ацеталдехид, което вреди на черния дроб. Черният дроб има уникалната способност да се възстановява, но когато продължително време се прекалява с алкохолното му натоварване, постепенно се развива чернодробно заболяване пише на сайта zdorovieinfo.ru.

Рисковите фактори са:

• Консумация на бира и ликьори (в сравнение с другите алкохолни напитки)

• Женският пол (жените разграждат алкохола по-бавно, отколкото мъжете)

• Хора с наднормено тегло (прекомерната употреба на алкохол и наднорменото тегло значително увеличават риска от алкохолно чернодробно заболяване и смърт)

• Хепатит C

• Мутации в гените на ензимите, отговорни за разрушаването на алкохол

• Хранителните разстройства

• Липса на витамини A и E

• Излишък на желязо в организма

Алкохолното чернодробно увреждане протича в три етапа:

• Алкохолно затлъстяване на черния дроб. Прекомерна консумация на алкохол води до натрупване в черния дроб на мастни киселини. Този етап не предизвиква симптоми и спирането на алкохола води до възстановяване в рамките на две седмици. В случай на прекомерно натрупване на мастни киселини могат да се появят слабост, гадене, коремни болки, загуба на апетит, отпадналост.

• Алкохолен хепатит. Хепатитът е възпаление на черния дроб, което може да се дължи на различни причини, в този случай – прекомерна консумация на алкохол. С продължителната употреба на алкохол се увеличава черния дроб. На този етап, за да се възстанови черният дроб отнема повече време – месеци или дори години, при пълно въздържание от алкохол. Алкохолният хепатит се проявява с болки в корема, жълтеница (жълто оцветяване на кожата и склерата), умора, гадене, загуба на апетит.

• Цироза на черния дроб. Дългосрочното възпаление на черния дроб води до нарушена чернодробна функция. Цирозата е необратим процес и избягването на алкохол няма да подобри положението. Повечето пациенти с това заболяване се нуждаят от трансплантация на черен дроб. В ранните етапи на образуването на цироза на черния дроб пациентът се чувства уморен, ръцете му стават червени, има загуба на тегло, има сърбежи, безсъние, болки в корема, загуба на апетит. В по-късните етапи има косопад, жълтеница, потъмняване на урината, тъмни или светли изпражнения, световъртеж, слабост, кървене на венците, кървене от носа, оток, повръщане, припадъци, сърцебиене, личностни промени, загуба на тегло. Тъй като черният дроб не функционира, се получава повишена чувствителност към лекарства и алкохол.

 

 

Камелия Тодорова спира алкохола с хомеопатия

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *