БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Мазната храна разболява психиката

Учени формулираха още едно негативно въздействие на мазната храна върху организма – извън наднормените килограми. Храненето с такива продукти провокира болести на психиката.

mazУвлечението по храни с висока масленост е пагубно за психиката, гласи публикация в списание Biological Psychiatry. Представен е експеримент с лабораторни гризачи, които са били хранени с продукти с повишено съдържание на мазнини. За експеримента била осигурена и контролна група гризачи, които си хапвали обичайната храна, обясняват от medikforum.ru.

Първият етап на експеримента отчел различно поведение на мишките с нормално и с “мазно” хранене При втория етап микрофлора от чревния тракт на гризачите с мазна диета била пренесена у онези, които се хранели стандартно. След няколко дни в поведението на мишките с пренесена микрофлора се забелязали промени: те станали агресивни, с повишена тревожност и влошена памет.

Изследователите коментират, че мазното хранене променя микрофлората в храносмилателните структури и това се отразява на имунната система. Мозъкът и нервите получават променени сигнали и се пренастройват за друг режим на работа, от което психиката изпитва натиск.
Испански и канадски специалисти вече коментираха, че мазното хранене може да провокира психични проблеми. В частност – да причини на човека депресия. Прави се и уговорката, че за полезните и здравословни мазнини това не се отнася.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *