Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Чай с шоколад и плодове ще ви спаси от диабет!

Според учените, ако включите шоколад, чай и плодове в ежедневната си диета, ще се предпазите от диабет и някои други заболявания.

shokolad-i-jagodiТози ефект се постига благодарение на съдържанието в тях на биологично активните вещества – флавоноиди и антоцианини.

В университета на Източна Англия са направили проучване, в което са участвали 2000 човека, на които е дадена определена храна. Проучвани са последиците от консумирането на определени флавоноиди, които се съдържат в магданоза, мащерката, целината, както и антоцианини, които се съдържат в червените или сините плодове и зеленчуци, пише на сайта zdorovieinfo.ru.

Учените са установили, че консумацията на големи количества флавоноиди и антоцианини води до подобряване на регулирането на нивата на кръвната захар, както и до намаляване на възпалителните реакции. Заслужава да се отбележи, че хроничното възпаление е свързано с диабета, затлъстяването и заболяванията на сърдечно-съдовата система.

Учените са  провели първото голямо проучване на това как флавоноидите и антоцианините влияят на риска от развитие на диабет. Предишни изследвания са предположили, че биологично активното вещество може да действа на нивото на кръвната захар, което е свързано с развитието на диабет тип II. Но до този момент не е известно какъв е ефектът върху кръвната захар от редовната консумация на храни, богати на тези вещества.

Данните от изследването показват, че дори продукти, които се изключват от здравословното хранене, като вино и шоколад, всъщност имат значителни ползи за организма ни. Така че спокойно се поглезете с плодове и шоколад, като спазвате основното праволи – да не се прекалява. Всяко нещо, с което се прекалява е вредно. Дори преяждането с най-полезната храна също е вредно.

 

 

Ето храните, с които ще сте здрава и по-красива!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *