ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Силата на билките от Алтай

Областта Алтай е считана за един от най-екологично чистите райони на нашата планета.

Altajski treviДевствена природа, девствена чистота и разбира се чистият въздух правят природата на Алтай наистина уникална. Тези места са пълни със специална енергийна сила, не е чудно, че „Алтай“ означава „злато“.

Областта Алтай е известна с уникалните лечебни свойства на местните билки, които са познати на хората от преди повече от 2500 години. В Алтай има над 2000 редки лечебни растения: жълт кантарион, риган, златен корен, мента, лайка, морски зърнастец и много други полезни растения. Всички тези билки и растения се събират само на ръка, за да се избегне увреждане на почвата и да не се нарушава хармонията на природата на територията.

Природните продукти от Алтай са много популярни по целия свят: билкови чайове, комбинация от треви, а известният алтайски балсам не само лекува, но и подмладява организма. Местните жители от незапомнени времена използват алтайските билки за здраве. Тук официално са регистрирани най-голям брой столетници – повече от хиляда души на възраст над 90 години и над 11 души – на възраст над 102 година!

Една много важна билка от Алтай е зърнастец или златна ягода. Дивите гъсталаци от това растение са все още често срещани в Алтай. Морският зърнастец е перфектен за изцеление, регенериране, дезинфекциране и съдържа набор от витамини A, B1, B3 и C. Ако имате болки в гърлото, претърпени изгаряния или възпаления, не можете без него. Сокът и пресните плодове от морски зърнастец са мощен противовъзпалителен и антибактериален агент. Той има благоприятен ефект върху устата, помага за предотвратяване на кариес, премахване на възпалението и укрепва венците.

От повече от две хиляди отвари и запарки от билки от територията на Алтай са широко използвани за лечение и профилактика на денталното здраве и здравето на устната кухина.

Ментовото масло, например, намалява зъбобола. То има аналгетично, спазмолитично, антиеметично действие, успокояващ и положителен ефект върху кръвоносните съдове, увеличава кръвообращението. И поради дезинфекциращото си действие, ментата е широко използвана в производството на пасти за зъби, прахове, лосиони и орални води.

Хипократ препоръчва да се използва лайка, за превенция на зъбите и венците. Нищо чудно, че много от производителите добавят лайка в пастите за зъби, пудрите и лосионите за устата. Такива средства имат противовъзпалителен ефект, помагат при кървене на венците, премахват неприятната миризма. Лайката облекчава зъбобола и главоболието, а горещият чай от лайка укрепва имунната система по време на студения сезон.

Разбира се, че тези билки могат да бъдат намерени и у нас, но не е без значение дали районът, от който ги берете, е екологично чист.

 

 

Една страхотна рецепта за прочистване на организма с билкова смес!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *