ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Масажирайте тази точка на ухото и ще постигнете уникални резултати за вашето здраве

Ухото е като карта на различни органи в нашето тяло и масажирайки тези точки ние можем успешно да повлияем на физиологията и на психиката си

Всички знаем как от дълбока древност жреци и азиатски лекари са лекували болните не с лекарства, а с масажи, особено по различни точки на ухото. Смятало се е, че ухото е като истинска карта на вътрешните ни органи и ако знаем коя точка за кой орган отговаря ние успешно можем да помогнем на себе си сами да се излекуваме, съветва ни сайтът За жената.

Само преди броени дни един изключителен експерт по въпросите на медицината и психиатричното здраве, доктор Марк Сандомирски разкри как с една елементарна техника ще можем да се справим със стреса – бичът на 21 век.

tochka-uho
Масаж на цялото  ухо е особено полезен

Първото, което трябва да направим, за да се справим със стреса, е да се отпуснем и да се опитаме да се отърсим от негативните чувства и емоции, които терзаят душата ни. Д-р Сандомирски съветва да се научим да отхвърляме от себе си лошите мисли, тъй като те предизвикват физически заболявания.

В помощ на тази техника ни идва на помощ психо-рефлексологията. Експертите са категорични, че по тялото ни има няколко точки, които влияят на стреса. Затова, за да облекчите симптомите на чувството на тревожност и напрегнатост, трябва единствено да масажирате тези точки.

Една от тези антистрес точки се намира на ухото, на ушната мида. От древността китайските лекари са я наричали „Шен Мен“ или в превод „Небесната врата“. Когато се стимулира тази точка на ухото, тя раздвижва енергийния поток в нашето тяло и укрепва здравословното ни състояние.

tochka
Масаж на тази точка на ухото раздвижва енергийния поток на тялото

Тук ще ви дадем няколко допълнителни съвета за това как да повлияем положително на състоянието на целия си организъм само чрез масаж на тази вълшебна точка на ухото ни. Първо трябва да уточним, че тя се намира в средата на горната третина на ушната мида.

Вземете си клечка за уши и леко натиснете тази точка. Започнете лек масаж като не забравяте да дишате дълбоко. Вдишвайте през носа и издишвайте през устата. Концентрирайте се върху тялото си – то само ще ви разкрие как се чувства.

Продължете с масажа и с дълбокото дишане. Важно е да уточним, че при вдишването през нос е желателно да поглеждате наляво, а при издишванията през устата, гледайте надясно. Само след няколко повторения, ще усетите как тялото и душата ви се отпускат.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *