ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Учени: Целувката на кучето е полезна за здравето на човека

Кучето, освен антидепресант е естествен пробиотик

куе целувка Грижите за кучето могат да се отплатят стократно. Освен добър приятел кучето е и естествен лечител на човека. Вече знаем, че определени породи кучета след обучение могат да диагностицират рак. Знаем и това, че кучетата редовно участват в спасителни акции и са надеждни водачи на слепите хора.

Кучето може да прогони депресията, може и да ви освободи от излишните килограми.

Оказа се обаче, че от кучето има още една полза за здравето.

Според американски учени бактериите в устата на кучето са полезни за здравето на неговия стопанин. Те имат ефекта на пробиотици за човека и укрепват имунитета му, съобщи в. „Дейли мейл“.

Екип от университета на Аризона търси доброволци, за да провери валидността на тази теория при възрастните хора. При децата тя се смята за доказана. Вече е установено и че у живеещите заедно хора и кучета с времето се заселват едни и същи чревни бактерии.

„Човекът и кучето са се развивали заедно в продължение на милион години. Според нас за това взаимно привличане има някаква причина под кожата и ние искаме да я открием“, казва антропологът Ким Кели.

В храносмилателния тракт на човека живеят над 500 вида бактерии. Някои от тях са полезни за него, други са вредни. Киселото мляко например е източник на ценни млечнокисели бактерии.

„Искаме да разберем дали кучето не действа на човека като кисело мляко“, казва д-р Кели.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *