ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Фикусът пречиства енергиите + рецепта

Фикусът е едно от най-популярните стайни растения на нашите баби

фикус До средата на миналия век фикусът е бил изключително популярен, а след това загуби част от позициите си, но за пореден път привлече вниманието на производителите на цветя сега. Това субтропично растения е красиво, непретенциозно и има много полезни свойства.

В народната медицина фикусът се използва широко. Лечебните свойства на фикуса се прилагат при мастит и за намаляване на доброкачествените тумори – фиброми и миома на матката. За лечение се използва сок от фикус (приет през устата) и тинктура. Много широко приложение имат и листата на фикуса, които са изключително меки и достатъчно месести. Най-често те помагат при натъртвания. Достатъчно е да намачкате листо от фикус и да го охладите. След това се слага върху натъртения участък.

Ето и една рецепта, която помага ефективно при болки в ставите и преумора:

2-3 листа от фикус се правят на кайма, заливат се с една чаша от кафе, пълна с водка и се настояват две седмици на хладно място. Когато стане готово добавете една супена лъжица мед и един жълтък. Получената смес се разбърква добре. Тази тинктура може да се съхранява в хладилник в продължение на 2-3 седмици. За терапевтичен ефект сместа се втрива в засегнатата зона, която след това се покрива с топла кърпа.

Смята се, че всички видове фикуси имат благоприятен ефект върху атмосферата у дома. Те добре филтрират въздуха в помещението чрез абсорбиране на вредни вещества като бензен, фенол и трихлоретилен.

В аюрведическата практика фикусът се използва като растение, хармонизиращо енергиите в дома. Фикусът пречиства въздухът и енергиите в къщата от гняв и безпокойство, като по този начин допринася за намирането на положително решение на сложни житейски ситуации.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *