Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЕНЕТРА /ENETRA

Съдържа нимезулид, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, натриев докузат, натриев нишестен гликолат, х-идрокси-пропил целулоза, хидрогенирано зеленчуково масло, магнезиев стеарат

Предназначение

neЕНЕТРА е нестероиден противовъзпалителен лекарствен продукт. Прилага се при състояния с остра болка; подходящ при зъбобол, остеоартрит, болезнен цикъл.

Как се приема

Таблетките ЕНЕТРА са делими и в някои случаи може да се взема половин таблетка на прием. Обичайната доза е една таблетка два пъти дневно – сутрин и вечер. Таблетките се поглъщат с вода, без дъвчене. По преценка на лекаря дозата може да бъде увеличена, но не повече от 200 мг за прием. Терапията с този медикамент следва да приключи за седем дни. Ако е наложително по-продължително лечение, особено при остеоартрити, след пауза по преценка на лекуващия може да се направи повторна серия.

При случайно поглъщане на по-висока доза е препоръчителна консултация с лекар, а при появата на необичайни симптоми следва да се потърси спешна помощ.

Възможни нежелани ефекти

Най-често оплакванията от странични ефекти засягат функционирането на стомашно-чревния тракт: има данни за стомашен дискомфорт, болки, гадене и повръщане, запек или диария. Съобщавано е също за отделни случаи на стомашни кръвоизливи и перфорация на язва.

Регистрирани са още и случаи със сънливост и световъртеж, нарушена ориентация и главоболие.

Значително по-рядко лечението с ЕНЕТРА при по-високи дози води до пожълтяване на кожата, хепатит, зрителни нарушения. Има и данни за промяна в цвета на урината и екскрементите. При отделни пациенти се проявяват алергични реакции – кожен обрив и затруднения в дишането.

Кога НЕ БИВА да се приема

ЕНЕТРА не бива да се приема, ако е известна алергия към активната съставка или някое от помощните вещества.

Този медикамент не е подходящ при бременност, особено по време на третия триместър поради опасност от кървене. Не се препоръчва по време на кърмене.

Не шофирайте, ако се лекувате с ЕНЕТРА: медикаментът може да ви постави в опасна ситуация, ако реагирате със световъртеж, главоболие и дезориентация.

Медикаментът не се препоръчва за деца под 12-годишна възраст.

Не е подходящ за потребители с тежки увреждания на бъбреците, черния дроб, сърцето, с язва на стомаха или дванадесетопръстника, с проблемно кръвосъсирване.

Да не се използва при алкохолна зависимост.

Не е препоръчително при висока температура и симптоми на грип.

Взаимодействие с други медикаменти

ЕНЕТРА може да провокира кръвоизлив, ако се приема паралелно с антикоагуланти. При съвместен прием намалява въздействието на диуретици, както и на медикаменти за понижаване на артериалното налягане. Токсичността на някои медикаменти за бъбреците и черния дроб нараства, ако едновременно с тях се приема ЕНЕТРА.

Терапията с ЕНЕТРА паралелно с други медикаменти трябва да бъде преценена и евентуално коригирана от лекар, за да се избегнат рискови за пациента взаимодействия.

________

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за опаковка от 10 таблетки х 100 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *