Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какви билки помагат при проблем с ушите?

При проблем с ушите можете да ползвате следните билки:

Миши трън – Билка, наречена миши трън или бодлив залист (член на семейство Лилийни, близки до аспержите), се използва от билкарите за облекчаване на възпаления и при слаби вени, които възпрепятстват кръвообращението (венозна недостатъчност). Счита се, че мишият трън облекчава симптомите на ушни инфекции, но официалните научни изследвания в подкрепа на това твърдение са малко.

Гинко билоба – То се използва за традиционното билково лечение, което подобрява кръвообращението, както и в случаите на тинитус (упорит, дразнещ шум в ушите). Пациентите, които страдат и от тинитус, и от глухота (които често вървят mishi tranзаедно), в много случаи споделят, че гинко билобата подобрява слуха им. Но докато опити с давност от 1975 г. показват, че този продукт може да предотврати увреждането на слуха при животните вследствие на шум, едно изследване, публикувано през 2004 г., не разкрива доказателства за положителното влияние на гинко при хората.

Можете да се доверите и на хомеопатията.

Вертигохийл – Комбиниран хомеопатичен продукт, наречен вертигохийл, се използва при лечението на вертиго (световъртеж) и свързаните с него нарушения в равновесието, произлизащи от ушните заболявания.

Официалните клинични изследвания в Германия сочат, че това лечение намалява честотата, продължителността и интензитета на пристъпите на световъртеж толкова, колкото и стандартното лечение с бетахистин. Но някои специалисти поставят под въпрос ефикасността на самия бетахистин.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *