Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се храните, ако имате хронична бъбречна недостатъчност

Ако страдате от хронична бъбречна недостатъчност или друго бъбречно заболяване, имате нужда от диета, която ще подобри и дори ще възстанови нарушената бъбречна функция, естествено. 

kidney-diet-secretsПо-долу ще намерите стъпки, които ще ви помогнат да подобрите здравето на бъбреците си. Тези стъпки се предлагат само като съвет и трябва да се използват разумно.

Намалете приема на натрий. Можете да намалите приема на натрий, като избягвате тези храни: консервирани супи, бързи храни, солени закуски, преработени меса и сирена.

Включете храни с ниско съдържание на калий. Ако имате високи нива на калий в кръвта, можете да започнете, като добавите ябълки, ягоди и зелен фасул към вашата диета. Също така, да се намалят храните с високо съдържание на калий като картофи, спанак, гъби, кафе, портокали и банани.

Включете диня, копър и краставица. Те действат като диуретици и помагат за изхвърляне чрез урината на токсините от организма.

Медитирайте най-малко два пъти на ден, за да се освободите от стреса.

Протеини

Трябва да има строг контрол на количеството на протеини в диетата ви. Това може да помогне за намаляване на карбамид азот в храната, за да помогнете на бъбреците да работят по-добре. Храните, заредени в протеини включват основно пилешко, риба, яйца и млечни продукти. Въз основа на вашето състояние, лекарят ще ви информира колко протеини да ядете всеки ден.

Фосфор

Когато се развие бъбречна недостатъчност, в кръвта се натрупва допълнително фосфор. Но пък той е необходим, за да се усвоява калция в костите. Храните с високо съдържание на фосфор, включват главно млечни продукти, боб, грах и ядки. Вашият лекар трябва да определи какво количество от тези храни са ви необходими.

Течности

Когато бъбреците не могат да функционират правилно по-дълго, те не са в състояние да поддържат нормални нива на течностите и електролитите. Това може да доведе до подуване, подпухналост, трудно дишане и високо кръвно налягане. За да избегнете или облекчите тези проблеми, ограничаването на течностите е необходимо за вас.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *