Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3 въпроса и 3 отговора за женското здраве

1. Имам акне. Гинекологът може ли да ми помогне?

В пубертета производството на мъжки хормони може да доведе понякога до акне, което се дължи на свръхчувствителност на космените фоликули към андрогените. Противозачатъчните хапчета спират производството на андрогени и ограничават нивото на тестостерона. Така хем предпазват от бременност, хем лекуват акне.

2. Ако се подложа на инвитро процедура, има ли риск да имам близнаци или три плода?

Да, има такава вероятност, най-вече за близнаци. В Европа след инвитро оплождане бременностите с близнаци са средно 20%, а с три плода – около 3%. Това зависи от броя на ембрионите, трансферирани в матката, но напоследък поради по-добрата селекция на zdrave1имплантираните ембриони и на по-дългото им узряване в епруветка многоплодните бременности в резултат на инвитро намаляват.

3. Имам болки по време на секс. На какво се дължи това?

Болки, парене, сърбежи… една от всеки три жени страда от това по време на секс в един или друг момент от живота си и почти винаги причината е вагинална сухота. В такъв случай просто ползвайте лубрикант. Към 50-те години локалното хормонално лечение (кремове и таблетки) благоприятства по-доброто естрогенно ниво и възстановява нормалната вагинална флора. Трябва да споделите с гинеколога си, ако болките са упорити и продължават дълго време. Може да се касае за инфекция или микоза, за раничка, ендометриоза, голям фибром.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *