ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Псориазиса може да се лекува с диета и автотренинг

Псориазисът е хронично заболяване на кожата, което често засява и уврежда и ставите. От него човек може да се разболее на всякаква възраст. Повечето учени смятат, че болестта се предава по наследство и че важна роля играят имунните и биохимичните нарушения. Други говорят за вирус­ната природа на псориазиса. Но нито една от тези теории не е общопризната.

Аз съм на 34 годиш. Помогнете ми да се избавя от болестта, която ме преследва повече от 13 години. Страдам от псориазис по окосмената част на главата. Аз свързвам болестта си с депресивно състояние, което при мен за първи път се прояви по време на бременността и раждането на детето. Лечението засега не ми помага. Аз обаче не се отказвам и вече се опитвам да оздравея с помощта на народната медицина. Може ли и вие да ме посъветвате и да ми предложите нещо ново и различно?

Елена К. – Пловдив

До голяма степен може да се твърди, че псориазисът възниква най-често след стресови ситуации. Както е във вашия случай. При прекалено психично натоварване хората бук­вално умъртвяват някакви свои чувства. Например чувството на доверие, любов, безопасност. Забе­лязано е и нещо друго: заболяването възниква и при силно чувство на гнусливост. Някои болни стигат до хистерия по повод чистотата наоколо. А чувството на гнусливост отразява ненавист и презрение към нещо в този свят. Това е заложено в подсъзнанието и се отразява на кожата. На засегнатите места тя става груба, вроговява се. Това е явен знак. че човек иска да се защити от околния свят. Намерете начин да постигнете душевен и емоционален баланс чрез автотренинг, психотерапия или хомеопатия.

След това е нужно да помогнете на черния си дроб да работи правилно. Може да опитате със сорбенти. Има ги в аптеката. Спазвайте диета и правилен храни­телен режим. Направо изключете от менюто си всичко лютиво, солено, пушено, всички видове салами, кренвир­ши и прочие колбаси. За да се прочисти организмът, трябва да нормализирате и работата на червата си.

След това се налага да помислите и за имунитета си, за нормализиране обмяната на веществата и про­чистване на целия организъм.

Ето и някои народни средства, които във всички случаи ще ви помогнат:

Полезна е настойката от гъба чага, но едва ли ще можете да си я направите лесно. Затова препоръчваме да си купите от аптеката готов екстракт от нея: 3 чаени лъжички на 150 мл топла вода – смесват се и се приемат по 3 супени лъжици 3 пъти на ден преди ядене. Курсът на лечение е не по-малко от 6 месеца.

Много ще ви помогне настойка от ситни брезови листенца. Залейте 2 чаени лъжички от тях с половин литър гореща вода – пак в термоса. Когато приемате от нея, добавяйте по щипка сода в чашата. Пие се по половин чаша четири пъти на ден в продължение на един месец. След това се прави 6-месечно прекъс­ване.

Ето една маска за намазване на засегнатите места: смесете един яйчен белтък, един смлян лист алое и добавете по една чаена лъжичка мед и коняк, както и една супена лъжица мляко и накрая щипка захар. Наложете тази маска за 40 минути, след това веднага измийте главата си.

Освен това можете да намазвате главата си със спиртен разтвор. Съществуват и други аптечни разтвори, няма да ви попречи, ако ползвате и тях -просто ги редувайте.

И не на последно място, във вашето меню трябва да присъства достатъчно мазна риба, може и аптечни препарати, съдържащи рибена и тюленова мас. Полез­ни са соевите продукти, защото съдържат лецитин, а също и такива с много витамини А и Е – тиква, моркови, спанак, фъстъци, други ядки и семки.

Излизайте често на чист въздух. Добре е да бъде в ранните часове, когато слънцето не е много силно.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *