Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какви са първите действия, които трябва да предприемем при съмнение за инфаркт

Сърдечният пристъп наречен още инфаркт на миокарда настъпва когато сърдечният мускул се увреди и загинат част от неговите клетки, поради недостиг на кислород.

Не всяка информация, която се появява в пресата, обаче, е полезна за читателите. Има, разбира се, крайно необходими и важни съвети, но има и случаи, когато информацията в медиите може да доведе до непоправими вреди

 Ето една ситуация, която се описва в меди­ите.

„Да предположим, че сега е 18:15 часа и човек се прибира вкъщи след един изключително те­жък ден в работата. Той е уморен и изтощен. Из­веднъж чувства силна болка в гърдите, която се излъчва към ръката му и се издига към шията. Най-близката болница е само на петдесет мину­ти път, но той не знае или не е в състояние да стигне до нея. Повечето хора получават обикнове­но сърдечен удар, когато няма никого наблизо. Чо­векът, съвсем отпаднал, има около 10 секунди на разположение, преди да загуби съзнание. Какво можете да направите?

Това време е напълно дос­татъчно, за да се овладе­ете u да накарате болния бързо и силно да кашля. Кашлицата трябва да бъде дълбока и продължи­телна, отхрачваща, от дълбините на гърдите. Вдишването и кашлицата трябва да се повтарят на всеки две секунди без прекъсване, докато дойде помощ, или не почувства­те, че сърцето ви отново бие нормално.

Дълбоките Вдишвания осигуряват кислород на белите дробове, а кашли­цата пресира сърцето и помага на кръвта да цир­кулира. Натискът върху сърцето помага да се възстанови и нормалният ритъм. По този начин жертвата на инфаркт може да стигне до бол­ницата. Разкажете това на колкото може повече хора. Това може да спаси живота ви! Дори и не си помисляйте, че инфар­ктът е далеч от вас, защото сте на 25 или 30 години. В днешно време поради промяна в начина на живот инфарктът засяга хора от всички възрасти“.

ТРЯБВА ЛИ ДА ВЯРВАМЕ НА НАПИСАНОТО ПО-ГОРЕ?

Тази информация дос­тига до около 10 000 души на ден. Но не бързайте да прочитате отново и да запомните тези редове. Както ни обясни д-р Таня Маринова, консултант на вестника, този метод не трябва да се прилага в никакъв случай!

Първо, при класиче­ския инфаркт болката е толкова силна, че е малко вероятно човек да може да диша дълбоко и да кашля. На второ място, това увеличава натоварване­то на сърцето, така че този метод не трябва да се прилага в никакъв случай! При някои видове аритмии кашлицата може да възстанови нужната сърдечна честота, но ефектът не е гарантиран! А при инфаркт няма да помогне.

S Най-ефикасната помощ в такъв момент е да повикате линейка. Ако сте си вкъщи, трябва да отворите входна­та врата. Докато чакате лекаря, може да вземете таб­летка нитроглицерин. Най-добрият начин да направите това е в седнало или легнало положение, защото понякога при инфаркт се понижава кръвното налягане, а това ле­карство може да ускори про­цеса и човек може просто да падне. Може също да сдъвчете един аспирин, за разреждане на кръвта. Другите мерки са от компетентността на лекар.

Какви са били моти­вите на хората, разпрос­траняващи тази невярна информация, е трудно да се предположи. Но да се приема всичко за чиста монета, както се убеди­хте, не си струва.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *