Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Температура и килограми: ето каква е връзката!

Нормалната вътрешна температура на човешкото тяло е около 37 градуса. Тя не зависи от параметрите на околната среда, нито от физическата активност на даден човек, описват от meddaily.ru.

zatlystiavaneУчени от университета в Болоня разкриха защо някои хора трупат килограми без причина и логично обяснение. Оказва се, че тяхната вътрешна температура е по-ниска от 37 градуса. Организмът на такъв човек не може да изгаря достатъчно енергия. Това е причината той да трупа килограми, каквото и да предприема за ограничаването на процеса. Всяка година един човек с ниска вътрешна температура слага на гърба си два допълнителни килограма и рано или късно влиза в групата на затлъстелите.

За регулацията на телесната температура в мозъка отгоравя хипоталамусът. В него има терморецептори, които са чувствителни към температурата на кръвта. Едновременно с това хипоталамусът получава информация за температурата на кожата – това става с помощта на повърхностните терморецептори.

Изследователите сравняват температурата на тялото у хора, страдащи от затлъстяване, с температурата на здрави хора без наднормени килограми. Много често пълните хора се оказват с ниска вътрешна температура. Това на практика означава, че затлъстяването не е единствено резултат от хранене и начин на живот. Затлъстяването може да е заради биологическа предразположеност.

Откритието на италианския екип на практика задава нова посока в разработването на лечебни методи, с чиято помощ ще могат да се решават проблеми на затлъстяването.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *