ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да слушате музика без да увреждате слуха си?

Загубата на слуха е практически епидемия сред младите хора в страни със средни и високи доходи и става все по-лошо. 

slusha muzikaУстановено е, че 1,1 милиарда хора на възраст между 12-35 слушат лични аудиоустройства в „опасни обеми,“ рискуват трайна загуба на слуха.

Разпространението на смартфоните, които осигуряват лесен достъп до музика за слушане са в основата на увредения слух.

Ето няколко прости неща, които можете да направите, за да се предпазите от  причинена от шум загуба на слуха:

Вземете си слушалки, които ви пасват точно

Това е наложително, така че трябва да тествате няколко различни вида, преди да купите. Микрокапсулите трябва да са плътно в ушите, за да изолират звука от околната среда. Няма такова нещо като „един размер за всички.“

Дайте на ушите си почивка

Препоръчва се на младите хора да се ограничават до един час слушане на ден на устройства като смартфони. Не трябва да има експозиция в ушите ви от 80 децибела по-дълго от 60 минути. Нека ушите ви да си почиват повече време или слушайте съвсем тиха музика.

Намалете силата на звука

През 2013 г. Европейският съюз наложи лимит на силата на звука на всички лични аудиоустройства – включително смартфоните до 85 децибела. Правилото означава, че хора, които слушат музика от музикални приложения ще трябва да заобикалят предупреждението за слушане на силна музика. Някои смартфони дори предупреждават за опасността.

Предпазни тапи

Дори когато не използвате слушалки слухът ви може да бъда стресиран от околни шумове, например, ако присъствате на рок концерт, в шумно заведение или дискотека, спортни събития, в метрото, задръствания и строителни обекти.

Помислете да носите тапи за уши, за да защитите слуха си, ако знаете, че ще бъдете някъде на шумно място за повече часове.

Направете си скрининг

Ако непрекъснато държите слушалки на ушите си или присъствате в шумна околна среда, направете си скрининг, за да разберете в какво състояние е слухът ви. Има специални изследвания, които могат да установят дали сте добре с ушите.

 

6 малко познати тактики за предотвратяване на проблеми със слуха

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *