ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Домашни рецепти срещу зъбобол

Ако ви заболи зъб, ясно е че трябва да идете при стоматолога. Но понякога се налага да “задържите положението” по някаква причина. Тогава срещу болката помагат изпитаните домашни рецепти.

Young Woman with a Toothache --- Image by © Michael A. Keller/CorbisЕто как да се спасим от мъчителната болка (по medikforum.ru):

  • Солена вода. Дори самите зъболекари препоръчват да се жабурите със солена вода след процедурите. В чаша хладка вода се сипва супена лъжица сол и се разбърква, докато се разтвори. С тази солена вода се жабурите толкова дълго, колкото можете да понесете. Възпаленото място, което е причина за болката, от тази процедура се успокоява и болката затихва.
  • Алкохол. Това е познато – върши работа всеки концентрат, от домашна ракия до уиски. Добре е да се разреди с вода, за да не се раздразни лигавицата на устната кухина. Както солената вода, така и алкохолът за жабурене не трябва да се гълтат.
  • Чесън. Счукайте скилидка чесън с малко сол и получената паста поставете върху болния зъб. След като чесновият цяр постои колкото може да изтърпите, изплакнете хубаво уста с вода, в която е разтворена малко хлебна сода.
  • Картоф. Обелете един суров картоф, отрежете парченце от него и го поставете върху болния зъб. Ако болката е обхванала по-голям участък от венеца, настържете картофа и покрийте с получената маса болното място.
  • Лук. Отрежете прясно парче от глава лук и го стиснете леко със зъби в болния участък. Идеята е мястото да бъде обезболено с помощта на пресния лучен сок, който има и антисептично действие.

Ако след всичко това зъбът още ви боли, а вашият зъболекар вече е на работа, спокойно можете да идете при него.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *