ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ПСОКАЛМИН / PSOCALMIN

Съдържа екстракти от розмарин, лайка, бял равнец, коприва, масла от гроздови семена и соя, урея, цинков оксид, емулгатори, глицерин, консерванти, вода

Предназначение

psoПСОКАЛМИН крем е продукт на билкова основа, предназначен за лечение на псориазис, себореен и атопичен дерматит. Прилага се и при много суха, болезнено напукана кожа. Продуктът хидратира, подхранва и омекотява кожата, насърчава регенерацията в проблемните кожни зони, действа антисептично и бактерицидно.
Прилага се външно, терапията се понася продължително време.

Как се приема

Кремът ПСОКАЛМИН се нанася внимателно върху проблемните кожни зони, които предварително трябва да са измити и подсушени. Процедурата се прилага 1-2 пъти дневно според препоръките на дерматолог. При псориазис подобрението трябва да се почувства след 2-3 седмици.

Билковата основа на крема позволява прилагането му в продължение на месеци, дори години, като се правят кратки прекъсвания. При поддържащо прилагане извън острите състояния е достатъчно да се използва веднъж на ден.

При пърхот и себореен дерматит на скалпа кремът се полага в малки дози, чрез втриване в корените на косата – сутрин и вечер. Косата се измива обилно с вода през два дни. Терапията се прилага до овладяване на симптомите.
Всяка от съставките упражнява специфичен ефект, а всички заедно реализират терапевтичното въздействие на ПСОКАЛМИН.

Розмаринът има антимикробно действие, белият равнец – противовъзпалително и стимулиращо малките кръвоносни съдове, лайката успокоява и неутрализира възпалението, копривата регулира мастната секреция, алое вера хидратира и активира процесите на регенерация. Останалите компоненти потискат развитието на болестотворни микроорганизми и гъбички, неутрализират възможните възпаления, тонизират и омекотяват епитела.

Възможни нежелани ефекти

Продуктът масово се приема добре. Възможно е в отделни случаи да се проявят симптоми на свръхчувствителност към някой от билковите компоненти. При зачервяване и сърбеж, които са свързани с използването на продукта, приложението му трябва да се спре.

Кога НЕ БИВА да се приема

При алергични реакции към някой от компонентите продуктът ПСОКАЛМИН трябва да бъде спрян.
ПСОКАЛМИН крем е предназначен за употреба от всички възрастови групи след консултация с дерматолог. Може да се използва по време на бременност и кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са известни лекарствени взаимодействия с негативен ефект за потребителя.

Усреднена цена в аптеките – 17.50 лв за разфасовка от 75 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *