Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Отървете се от сухата екзема с 5 изпробвани и ефективни рецепти

Сухата екзема е екзематозен дерматит, който се задейства от сухота и напукване на кожата

суха екземаКъм болестта еднакво са възприемчиви както мъже така и жени. Сухата екзема се характеризира с бавен хроничен ход и сезонни епидемии, особено през зимата, поради ниската влажност. През лятото болестта стихва. Сухата екзема може да се открие навсякъде по тялото, но е съсредоточена в горните и долните крайници.

Принос към сухата екзема на ръцете са основни функционални нарушения в организма. Това може да бъде нарушение на черния дроб или стомашно-чревния тракт. Поради това се увеличава алергичната активност. Също така е маркирана сезонна роля в появата на сухата екзема на ръцете, особено през зимния сезон. За вероятна причина за екзема на ръцете може да се броят и някои генетични фактори, особено професионална дейност, чести натоварвания. Много често, всички тези причини са взаимосвързани и комплексни.

Лечение на суха екзема с билки

За да премахнете сърбежа е много добро решение на содата за хляб. За тази цел една супена лъжица сода за хляб се разтваря в чаша вода. С получения разтвор се промиват засегнатите области.

За да се премахне болката и възпалението използвайте масло от морски зърнастец. То може просто да се втрива в засегнатите области, и може да се използва като лосион.

Можете да се отървете от пукнатините в кожата със смес от зехтин и лайка. За да направите това, 150 грама лайка се кисне в 0,5 литра зехтин. Готово е за употреба след седмица. След това инфузията се филтрува и се намазват засегнатите места.

Равни части глицерин, разтопена свинска мас, водка, сяра на прах и сухи листа от коприва се смесват. Получава се мехлем, с който се мажат засегнатите места вечер.

Корени от лапад и няколко зелени обелки от орехи се счукват. Поливат се, така че да се покрият със спирт и се оставят да престоят три дни. След това отново се стриват съставките, прецежда се и се маже докато екземата изчезне.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Отървете се от сухата екзема с 5 изпробвани и ефективни рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *