ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ХЛОФАЗОЛИН / CHLOPHAZOLIN

Съдържа clonidine hydrochloride, млечна захар, микрокристална целулоза, калциев хидрогенфосфат, силициев диоксид, пшенично нишесте, талк, магнезиев стеарат

Предназначение

chlophazolin.tbХЛОФАЗОЛИН е медикамент, използван при лечението на хипертонична болест – може да се прилага и в комбинация с други лекарствени продукти. Приемът му намалява съпротивлението на периферните кръвоносни съдове, забавя сърдечния ритъм, поставя под контрол високото артериално налягане.

Как се приема

Дневната доза ХЛОФАЗОЛИН се определя от лекар в зависимост от индивидуалния статус на пациента. Тази доза не може да се променя самоволно, лечението не се прекратява без лекарско мнение дори пациентът да се чувства добре.

Терапията започва стандартно с половин таблетка от 0.15 мг ХЛОФАЗОЛИН два-три пъти дневно. В зависимост от потребностите тази доза може да се завишава на всеки три дни, като обичайното приложение е 1-2 таблетки 2-3 пъти на ден. Дневният лимит НИКОГА не бива да надхвърля 12 таблетки от 0.15 мг!

Таблетките се поглъщат цели – с вода, по възможност в едни и същи часове.

Възможни нежелани ефекти

Страничните ефектиот лечението с ХЛОФАЗОЛИН обикновено са преходни и при достигането на оптималната схема на лечение отслабват. В някои случаи обаче те могат да бъдат сигнал за отказ от този медикамент.

Обичайните оплаквания се свеждат до пресъхване на устата, гадене и повръщане, забавяне прекомерно на сърдечния ритъм, тремор, сънливост и главоболие. Допустими са и алергични прояви – зачервяване на кожата, сърбеж и обриви.

Консултирайте се с лекуващия,ако някой от тези или други симптоми се проявят след приема на лекарството!

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не бива да се прилага при алергия към някой от компонентите.

ХЛОФАЗОЛИН не е подходящ при инфаркт на миокарда и ритъмни нарушения на сърдечната дейност.

Бременни биха могли да приемат този продукт, но само под лекарски контрол. ХЛОФАЗОЛИН се излъчва в кърмата – обсъдете с лекуващия целесъобразност на приема, ако кърмите и се налага да се лекувате с медикамента.

Продуктът може да причини забавяне на реакциите и сънливост, поради което не се препоръчва шофиране или работа с тежки машини след приема му.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходим е анализ за съвместимостта на ХЛОФАЗОЛИН с други приемани медикаменти. Паралелният прием може да промени ефекта от въздействието, ако се касае за диуретици, калциеви антагонисти, бета-блокери, медикаменти срещу депресия и психози, сънотворни, антиревматични и противовъзпалителни, антихистамини.

Не приемайте алкохол, докато се лекувате с ХЛОФАЗОЛИН!

_

Усреднена цена в аптеките – 1.50 лв за опаковка от 50 таблетки по 0.15 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *