Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Две бързи, лесни и полезни рецепти с домашен мед

Домашният мед е едно изключително лечебно средство, което трябва да се научим да използваме както за вътрешна така и за външна употреба

Има много лесен начин да подхраните вашата кожа на лицето.  Просто я измийте, подсушете с мека кърпа и я намажете с домашен мед.

Оставате меда да подейства 20-30 минути и след това изплакнете с хладка вода.

Другите две рецепти са също интересни:

Мед и сода против болно гърло

В чаша или в малка купичка сложете 2 с.л. домашен мед и 1 ч.л. сода бикарбонат. Ако содата не ви е неприятна, можете да добавите 1 с.л.

Объркайте двете съставки. Домашният мед започва леко да побелява от содата. Не е проблем.

Вземате при болно, зачервено, възпалено гърло по 1 ч.л. или 1 с.л. на гладно и винаги, когато усетите, че имате нужда. Можете да сложите в устата наведнъж цялата лъжица и да смучете, за да може полека лекарството  да влезе в гърлото.

Може да приемате на части и отново да смучете.

Вместо да смучете „Фитолор“ или други химически таблетки, използвайте мед и сода, защото можете да имате под ръка тези съставки дори и на работното си място.

med-sol
С мед и сол лекувате нахапаната от насекоми кожа

Домашен мед и сол против ухапвания 

Особено полезно лечебно средство през лятото, когато сме подложени на атака от страна на редица насекоми – оси, пчели, кърлежи, мухи, комари.

За целта трябва незабавно да приготвите мед и сол.

В чаша сложете 1 ч.л. домашен мед и 1 ч.л. сол. Ако наранената кожа заема по-голям периметър, направете по-голяма, но задължително равна доза – 1 с.л. мед и 1 с.л. сода; 2 с.л. мед – 2 с.л. сода.

Размесете ги добре и намажете засегнатия участък.  Оставете така да подейства поне 20 минути и после можете да измиете с хладка вода.

Мед и сол премахва неприятните сърбежи, заради които понякога се получават огромни рани по кожата най-вече на краката.

Благодарение на това средство отокът спада, премахва паренето.

Можете да съхранявате мед и сол в хладилник, но не за дълго време. По-добре е да приготвяте малки дози, които бързо да изразходвате.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *