Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Водна диета чисти за месец 4 килограма шлаки от организма

Знаете ли, че в костите се съдържат около 20% вода, в мускулите – до 75%, в мозъка -85 %, а в кръвта – 94%, ето защо е така полезно прилагането на водна диета

вода Излиза, че водата регулира работата на целия организъм и когато не достига, кръвта става лепкава, а храненето на клетките и органите се затруднява. При това, ако човек изгуби само 10% от тази вълшебна течност, той изпада в кома, а при загуба на 12 % умира, ето защо е полезно прилагането на водна диета! Съществува и т.нар. хроническа вътрешна жажда, която може да има различни проявления: гадене, мигрена, болки в ставите, запек, наднормено тегло (тъй като в нашите мастни гънки се съхраняват стратегически запаси от вода, както в гърбиците на камилата).

ЛЕЧЕБНИ ПРЕПОРЪКИ

Диетата е разчетена за 2-седмичен курс, след което се прави прекъсване от 1 месец. По-добре е да се спазва през лятото, когато част от течностите излизат от организма с потта, затова бъбреците и пикочният мехур изпитват по-малко натоварване. През зимата излишъкът на течности в организма ще ни накара да замръзваме.

На ден трябва да се приемат не по-малко от 1,5 – 2 л вода. Но ако искате да отслабнете, тази цифра трябва да се увеличи. Смята се, че на всеки килограм телесна маса трябва да се падат 30 – 40 мл вода. Съответно при 80 кг се получават внушителна цифра. Затова е задължително да се консултирате с лекар при започване на диетата. Увеличавайте количеството течност постепенно, като започнете с 1,5 л на ден. Пийте на малки порции, иначе водата може силно да разтегне стомаха.

По време на водната диета се придържайте към нискокалориен режим на хранене. С освобождаването от шлаките организмът едновременно губи и голямо количество полезни вещества. Затова са задължителни витаминно-минералните комплекси.

Внимание! За хипертониците е опасно да употребяват много течности.

ГЛАВНОТО Е РЕЖИМЪТ

Сутрин nа гладно, след събуждане, изпийте чаша чиста вода със стайна температура. Закусете след 20 минути. Ако не можете да живеете без кафе сутрин, изпийте го с чаша чиста вода.

Преди обяд при възникване на чувство за глад просто изпийте чаша вода. Полезно е да го направите и непосредствено преди обеда. По време на хранене не употребявайте течности – водата снижава концентрацията на стомашен сок и храната се преработва по-дълго, следователно по-голямата част от нея се отлага във вид на мазнини. Особено вредно е да се заливат с вода блюда от зеленчуци или тестени храни.

Половин час преди вечеря отново изпийте чаша чиста вода. А след хранене, но не по-рано от 1 час, изпийте още една.

ПИЙТЕ И ОТСЛАБВАЙТЕ!

Първо, за разлика от всички останали продукти, във водата има 0 калории. При това употребата на 2 л вода дневно не изисква много енергия за преработването й.

Второ, водата подобрява храносмилането и изчиства организма от шлаките, които могат да се натрупат до 4 кг в стомашно-чревния тракт.

Трето, водата способства за преработката на мазнините и нормализира целия обменен процес.

Водата помага и да се разграничи чувството на глад от жадата. Проверете се: когато ви се прииска да хапнете, просто изпийте чаша вода. Обикновено след 10 минути вълчият апетит изчезва, защото просто организмът е бил жаден.

Разбира се, както и във всичко, е добре да се спазва мярката – излишъкът не е по-добър от недостига. Прекалено голямото количество течности води до отмиването на минералните вещества, увеличаването на вътре-черепното налягане, спазми и дори сърдечни пристъпи. И още една подсказка може да ви даде собственият ви организъм: обръщайте внимание на цвета на урината. Ако е тъмна, значи водата е недостатъчна.

Най-добре е да се пие чиста негазирана вода. Може и от разтопен лед, приготвен в домашния хладилник, или слабоминерализирана. Не забравяйте, че чаят, кафето, газираните и алкохолните напитки не заменят водата.

КРЪВНАТА ГРУПА

Можете да вярвате или да не вярвате в диетата по кръвната група, но не пречи да се вслушате в препоръките на създателите й. Според тях универсална напитка за всички кръвни групи е само чистата вода. Виното е полезно само за хората с I(0) кръвна група (докато бирата им вреди). Кафето се препоръчва за всички, които имат II (А) или IV (АВ) група, но в никакъв случай не и I. Черният чай е полезен единствено за хората с III (В) кръвна група, докато зеленият чай е полезен само за носителите на II и IV група.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *