Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доктор Милен Кацаров: За провалената ерекция често е виновно сърцето

Нарушенията в ерекцията се очертават като истинско здравословно предизвикателство за съвременните мъже

ерекция Зад медицинския термин еректилна дисфункция стоят затрудненото получаване на ерекция или загубата й по време на полов акт. Причините могат да бъдат от всякакъв характер, тъй като става дума за физиологичен процес с психогенен характер. Засечката в секса би могла да е в резултат от емоционални проблеми, възпалителни процеси, високо или ниско кръвно налягане, диабет, нарушения в хормоналния баланс, съдов дефицит.

По-рано се смяташе, че проблемът почива изцяло на психологическа основа. Днес е известно, че в генезиса на нарушената ерекция съществена роля играят редица органични причини, които се срещат най-вече при хората, които са над 50 години. Първото място заемат сърдечносъдовите смущения и по-специално уврежданията на кръвоносните съдове, заявява урологът д-р Милен Кацаров. След тях специалистът нарежда проблемите с нервната система и с хормоните.

Състоянието на кръвоносните съдове е пряко свързано със здравето на сърцето и половата система. За добра ерекция е необходимо добро кръвоснабдяване. Изследванията сочат, че проблемите в секса може да са сред първите симптоми на сърдечно заболяване. Налице е и обратната зависимост – голяма част от мъжете, страдащи от исхемична болест, се оплакват от несполуки в леглото.

За правилната диагностика е необходимо да се проведе общ клиничен преглед на зоната около половите органи и лабораторни изследвания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *