Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бързо възстановяване след боледуване – съвети и рецепти

Възстановяването след грип или настинка е важно и изисква специални грижи

възстановяване боледуване Ако не се възстановите добре, след като сте боледували от настинка или грип, има голяма опасност да се разболеете отново.

След боледуване храносмилателната ви система трябва да се възстанови напълно, за да разчитате на силен имунитет. Именно лигавицата на стомашно-чревния тракт произвежда най-много защитни клетки в организма. При липса на нормална чревна микрофлора ще боледувате много по-често, затова се нуждаете от прием на пробиотици, които да я регулират. Може да си ги набавите във вид на капсули от аптеките, а също и да консумирате повече кисело мляко (но качествено!).

Нека храната ви е проста и питателна – ястия, които не натоварват стомашно-чревния тракт и сърдечносъдовата система (например пилешка супа, омлет). А половината чиния да е пълна с пресни плодове и зеленчуци, а не такива, които са обработвани термично. Нужни са ви много витамини и особено витамин С. Набавете си ги с фреш от цитруси, моркови и червено цвекло.

Увеличете приема на течности (вода, чай) – достатъчното хидратиране е важно за изчистване на натрупаните по време на боледуването токсини. Много подходяща напитка за възстановяване след болест е чаша вода с чаена лъжичка мед и изцеден лимонов сок. Медът, пчелното млечице и прополисът подсилват организма след боледуване.

Ограничете за известен период употребата на алкохол и кафе, които действат дехидратиращо и отнемат от енергията на възстановяващия се организъм. Същото се отнася и за захарните изделия, месото, консервираните и бързи храни – те носят „празни“ калории, а задръстват организма с наситени мазнини и трансмазнини и намаляват ефективността на имунната система.

Рецепта за възстановяване при боледуване от грип или настинка

Към една чаша горещо мляко прибавете една супена лъжица салвия. Нека остане така около 15 минути, за да се задуши билката. Когато е готово прецедете, затоплете и изпийте.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *