Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 ползи на ментовото масло

Маслото от растението мента помага на лечителите от много години.

peppermint-oilОсвен че е доказано отхрачващо и газогонно, това интензивно и ароматно масло е мощно противовъзпалително. То се използва за лечение на стомашно-чревни заболявания, като например лошо храносмилане и стомашни спазми, като лек и естествен начин. Предполага се, че дори може да лекува синдрома на раздразнените черва.

Въпреки че е широко използван като вътрешен лекарство, ментово масло също осигурява няколко козметични предимства. Той е особено ефективен при подобряване на здравето на устата, косата, ноктите и кожата.

Грижа за устата

Тъй като ментовото масло е доказано антибактериално, антимикробно и антисептично, може да помогне като убива много от вредните микроорганизми в устата ни, които допринасят за кариес. Освен това, една от основните активни съставки в маслото от мента, ментолът се използва за лечение на лош дъх.

За създаване на вода за уста с помощта на масло от мента, разбъркайте 3 или 4 капки в малко количество пречистена вода и жабуркайта разтвора в продължение на 30 до 60 секунди. За избелване на зъбите добавете и една чаена лъжичка сода за хляб.

Грижа за косата

Има няколко причини, поради които ментовото масло е често срещано в шампоани и балсами. То притежава значително регенеративно и стимулиращо действие които могат да облекчат дразненето на скалпа, да насърчат растежа на косата и да подмладят съществуващата коса. Също така създава усещане за охлаждане на кожата на главата, което я освежава.

Ето една проста рецепта за шампоан: Смесват се 10 капки ментово масло, 3 супени лъжици зехтин, 10 супени лъжици сода за хляб и 180 мл гел от алое вера с 200 мл пречистена вода. Този шампоан може да се съхранява в бутилка за бъдеща употреба.

Грижа за ноктите

Гъбичните инфекции на ноктите често водят до упорит сърбеж и други нежелателни симптоми. За щастие, ментовото масло може да лекува гъбичните инфекции на ноктите, поради значителните си противогъбични свойства. Просто нанесете маслото върху засегнатата област, веднъж или два пъти дневно, докато лекувате инфекцията.

Грижа за кожата

Маслото от мента е фантастичен избор за лица, търсещи по-здрав и по-младежки вид на кожата. То е известно стягащо и може да предотврати запушването на порите (много ефективен природен лек за акне). Също така помага за прочистване на лицето от натрупани отпадъци.

Разтвор от ментово масло и вода е напълно достатъчно, за локално приложение. Ако добавите и други полезни за кожата съставки като ябълков оцет и алое вера гел, ще се увеличите силата му. (NaturalNews)

 

Освежаваща маска за лице от листа на мента

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *