ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Може ли да отнеме месеци да отслабнете?

Отслабването никога не е лесно и хората губят тегло с различна бързина, в зависимост от състава на тялото, генетиката, общото здравословно състояние и времето, прекарано в упражняване и диета.

otslabvaneЧесто са необходими месеци, за да загубим забележима част от теглото си, а някои хора могат да се борят цял месец, за да намалят няколко килограма. Повечето диетолози казвет, че  1-2 килограма на седмица е реалистична цел за отслабване за повечето хора.

Отслабване

За да свалите 1 килограм мазнини, вие ще трябва да изгорите 3500 калории чрез диета или упражняване – и в идеалния случай, като направите и двете. Това не е малко постижение, а ако не сте строго посветени на отслабването, то може да отнеме няколко седмици, преди да изхвърлите първия си килограм. Ако имате нужда да намалите много от теглото си също може да отнеме няколко месеца, преди да забележите значителна загуба на тегло.

Упражнения

Упражненията са важна част от всяка стратегия за отслабване, тъй като така се изгарят излишните калории. Това разбира се не е лесно. Например, човек 185-килограмов ще изгори 355 калории, бягайки със скорост 6 км/час в продължение на 30 минути. Това се равнява на почти пет часа от всяка седмица, за да загубите половин килограм на седмица.

Диета

Диетата може да помогне за ускоряване на отслабването, когато я комбинирате с упражнения. Броят на калориите, от които се нуждаете всеки ден варира в зависимост от теглото и възрастта; 2000 калории  на ден са средната стойност. За да отслабнете само с диета, това означава, че ще трябва да пресмятате колко калории изяждате и каква част от тях изгаряте с ходене или други дейности.

Други фактори

Обмяната на веществата ви може да е забавена и това да пречи на отслабването. Генетичните фактори също могат да играят роля. Някои хора гравитират към определено тегло като генетично заложено и отслабването при тях също се затруднява. (ehow.com)

 

3 лечебни комбинации с мед

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *