ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Цветът на урината показва от цистит – до рак

Цистит – най-честата причина за червено в урината

Всеки от нас може да получи информация за здравето си само ако се вгледа в собствената си урина. В много случаи дори не трябва да я даваме на анализ!

Анализът на урина се използва от десетилетия в медицината, припомнят от medikforum.ru. Без да стигаме до лабораторията, само по цвета можем да се ориентираме за болестите си, твърди британският лекар Крис Стил.

цистит
При цистит цветът на урината е червеникав

Д-р Стил е представил своята теория в популярното ТВ-предаване This Morning с разшифровани значения на цветовете – от прозрачна до синя или зелена урина. За предпочитане е цветовата диагностика да се направи “в движение”, още докато струята се отделя от тялото – в тоалетното гърне тя се смесва с вода и/или препарати и се променя. Докторът отчита трудностите, които би имала в такъв случай една жена, и препоръчва на дамите да използват прозрачна чашка за “мостра”.

Когато размишлявате върху информацията, предоставена от урината, трябва да си спомните какво сте яли напоследък и пили ли сте някакви лекарства. За пример д-р Стил съобщава, че слабителните правят урината тъмна, а храни като аспержите я оцветяват в синкаво или зеленикаво. Урината с пяна алармира за това, че човекът консумира твърде много протеини и е застрашен от инфекция.

Прозрачната урина е признак за добър воден баланс. Но такава е тя и при някои диуретици. Наситеното жълто съобщава за висока концентрация на токсини и по правило този цвят се проявява сутрин. През нощта всъщност човек спи и няма двигателна активност, а в това време бъбреците му филтрират токсините.
Наситено жълта е урината и при чернодробни проблеми. Скоро след този знак е възможно да пожълтеят кожата и склерите на очите. Най-опасна е ситуацията, когато цветът е розов или светло червен: това може да е и фалшива тревога – ако в менюто е имало например червено цвекло. По принцип обаче червените отенъци са симптом на инфекция в бъбреците или пикочния мехур, както и на тумор или камъни в бъбреците. Най-разпространената причина за червено в урината все пак е циститът. Освен това тя е такава и при обезводняване и изисква лекарска намеса.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Цветът на урината показва от цистит – до рак

  1. Донка Атанасова - каза:

    Този който пише за цвета на урината да се запознае по подробно с тази тема.Защото червената урина не произлиза само от проблеми с бъбреците а има едно много рядко генетично заболяване като ПОРФИРИЯ, което ще се познае точно по този червен цвят на урината

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *