ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Най-добрите начини да се пие чай от валериана

Валерианата има дълга история на употреба в билковата медицина. Другото й име е дилянка.

valerianaОтглежда се в Европа, Азия и Северна Америка. Използва се самостоятелно или в комбинация с други билки, като подобрител на съня. Тази билка е полезна и при други условия. Начините на приготвяне също са важни.

Силна инфузия

Учените са установили, че от 3 до 5 грама прахообразна валериана, разтворена в гореща вода за 10 до 15 минути е стандартен метод за направа на чай. Горещите инфузии с вода като тази са един от традиционните начини за приготвяне и пиене на валерианов чай в Западното билколечение.

Действие

Валерианата намалява броя на нощните събуждания и подобрява качеството на съня. В едно проучване е установено, че валерианата има успокоително и антиконвулсивно действие, което се приписва на летливите масла, намерени в самия корен. Нейните корени имат нежелани странични ефекти при предозиране.

Кога да пиете чай от валериана?

Тъй като чаят от валериана е успокоително и отпускащо, най-доброто време за пиене е преди лягане. Много хора също използват валериан като средство за борба със стреса и го пият след работа или след завършване на изтощителни задачи като средство за релакс. Валерианата не трябва да се пие преди шофиране или работа с машини, тъй като може да увреди вашата сръчност и да предизвика сънливост.

Подготовка

Корени от валериана могат да бъдат закупени в насипно състояние на прах или в пакетчета в магазините за здравословни храни и билкови аптеки. Използвайте насипно състояние под формата на прах, тъй като ви позволява да измерите точната доза. Загрейте водата да заври и след това изключете котлона. Поставете прахта във врялата вода. Не се вари, за да не се разрушат летливите масла, които са отговорни за мощното действие на билката. Оставете да кисне 10 минути и прецедете. Добавете мед, ако не харесвате вкуса на валерианата. (ehow.com)

 

Ето перфектната рецепта за топло млечно питие за сън!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *