Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Преборете главоболието с ароматната чубрица

Освен изключително полезна като подправка, ароматната чубрица е идеална билка, с която можете лесно да преборите главоболието

Имате главоболие – опитайте се да го прогоните с чубрица. Звучи странно, но само лесно можете да се убедите в ползите на тази изключително полезна подправка, чиито ползи като билка не са толкова широко разпространени, разкрива сайтът Готвач.бг.

Тази прекрасна подправка е известна с повече от 30 свои разновидности у нас и по света. В България най-известна е планинската и градинската чубрица. Това растение много добре се вмества в националната кухня на страната ни и най-колоритните ни готвачи я ползват при приготвянето на различни яхнии, местни ястия, картофи, ориз и много други.

chubritsa
Досадното главоболие се премахва с чубрица

Но освен като подправка, родната ни чубрица е много полезна за нашето здраве. Отвара от чубрица сваля кръвното налягане, премахва главоболието, успокоява сърцебиенето, премахва неразположението при настинка.

Отварата от чубрица се приготвя много лесно. Необходими са ни 2 супени лъжици от тази вкусна билка, които да залеем с 500 милилитра вряща вода:

Слагаме съда с водата на огъня, за да може течността да заври.

След това заливаме натрошената чубрица с врящата вода и оставяме да престои поне 2 часа.

После е необходимо да прецедим получената течност.

Разделяме я на три равни части и я изпиваме в рамките на деня,  20 минути преди всяко хранене.

Освен с отвара от чубрица, главоболието можете да преборите и с други природни средства. Много добре действат отварите от невен, мента и лайка.

Друго много добре въздействащо на главоболието средство е използването на етерично масло от лавандула. Дори и само вдишванията на изпаренията от това ароматно растение ще  подобрят състоянието ви.

А срещу настинка, главоболие и цялостна умора ви препоръчваме да си направите баня на краката. Сипете гореща вода в голям леген, в който да потопите краката си до глезените. Температурата на водата трябва да бъде такава, че да можете да я търпите, а не да се изгорите. Точно преди да потопите краката си, капнете 10 капки от маслото от лавандула.

После постойте така с натопените си крака докато усетите, че водата е изстинала. Ще установите, че баните с лавандула имат вълшебен ефект върху цялото ви тяло, а краката ви ще замиришат на свежо и хубаво.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *