ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Помагат ли пречиствателите на въздух на страдащите от алергии?

Те се групират според способността да премахват замърсителите. Механичните и електростатичните филтри се използват за отстраняване на прахови частици, но нямат ефект върху газовете и молекулите от изпаренията, които най-успешно се улавят с въглероден филтър (какъвто имат кухненските аспиратори).

Пречиствателите на въздуха се справят с алергените и носят определено облекчение за страдащите от алергии към плесени и животински пърхот. Те са снабдени с различни видове сменяеми филтри – въглеродни или НЕРА филтри. НЕРА филтрите, с които се правят и прахосмукачки, са особено ефикасни, защото улавят алергени като домашен прах, полени и димни частици с големина 3 микрона, които иначе стигат и до най-малките дихателни пътища.

prechistvatel na vazduhСпоред доклад от 2003 г. въпреки твърденията на производителите, че пречиствателите за въздуха са по-добра алтернатива за ограничаването на симптомите при алергии или подобряването на белодробната функция в сравнение с почистването с прахосмукачка, забърсването на праха и добрата вентилация, няма потвърдени подобни доказателства. Но следните продукти биха могли да са от полза за подобряване качеството на въздуха по различни начини:

– Влагоуловители, които привличат въздуха и събират и втечняват влагата. Те се използват при влага и проблеми с кондензацията.

– Подвижните климатици отвеждат топлината отвътре навън и имат влагоулавящо действие, като следователно намаляват влажността и температурата.

– Йонизаторите излъчват йони с отрицателен заряд, които се прикрепят към частиците на праха и дима и ги карат да се прилепят за най-близките положително заредени повърхности, например пода или стената, откъдето могат да се почистят с прахосмукачка или с влажна кърпа.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *