Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се прави лечебен сироп от черен бъз?

Черен бъз (Sambucus Nigra) може да помогне на тялото ви да остане силно, когато другите около вас се поддават на обикновена настинка, грип или други здравни проблеми. 

Ако вече сте болни, бъзът може да помогне на тялото ви да се пребори с болестта по-бързо, отколкото ако пиете лекарства.

Черният бъз демонстрира успех в превенцията и лечението на горните дихателни инфекции, включително бронхит, грип и синузит. Той може също така да бъде полезен за лечение на астма и висок холестерол. Неговите ползи се дължат на вещества, наричани аглутини или SNAs, които имат способността да „заключат“ рецепторите на някои грипни вируси, като им пречат да навлизат в клетките. Освен това, черният бъз има способността да ви защити срещу повече от осем грипни щамове, за разлика от ваксината, която евентуално предпазва само от един щам.

черен бъз рецепта
Черен бъз

Според проучванията хората, които приемат екстракт от бъз за лечение на грип се възстановяват в рамките на 2-3 дни, докато при останалите са нужни най-малко шест дни.

Когато се приема при първите признаци на симптомите, екстрактът от бъз може да помогне за драстично намаляване на продължителността на заболяването. Той е безопасен за приемане от деца и възрастни.

Препоръчителната доза е две супени лъжици дневно за профилактика и добро здраве. Ако сте болни, трябва да вземете две чаени лъжички, четири пъти на ден.

Има различни рецепти за приготвяне на домашен сироп от бъз.

Най-лесната рецепта е от половин чаша сушен или една чаша пресен бъз. Слага се в тенджера и се покрива с вода. Оставете да заври и намалете огъня, като се оставя сместа да къкри за 30 до 45 минути.

След това намачкайте плодовете и прецедете през тензух. Добавете мед на вкус и съхранявайте в буркан с капак в хладилника. Този сироп е добър за два до три месеца. Ако искате по-голямо количество, само трябва да пресметнете количеството по две или четири.

Генотрон
ГЕНОТРОН – концентрирана формула с екстракт от глухарче

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *