ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето коя е идеалната храна за подмладяване!

В книгата “С 20 фунта по-млади”, която излезе неотдавна във Великобритания, са събрани съвети от специалисти за най-правилното хранене. Коментира се с кои храни организмът може да забави стареенето.

cucumber15987Една от изключително полезните за здравето храни се оказват краставиците, отбелязват от medikforum.ru. Можете да говорите и да си мислите за тях каквото ви хрумне, но краставиците наистина са важни за здравето. Краставиците съдържат компонента фисетин, който усилва устойчивостта на организма пред разрушителните процеси на стареенето. В частност – този флавоноид предотвратява прогресиращите нарушения на паметта и интелекта, присъщи на нервно-дегенеративните заболявания от рода на болестта на Алцхаймер.

Освен това специалистите припомнят, че кората на краставицата съдържа голямо количество силициев диоксид. Този компонент въздейства върху състоянието на съединителната тъкан, която е отговорна да се възстановяват мускулите, да се поддържат мускулите и сухожилията, хрущялът, костите и клетките на кожата. Доброто състояние на тези тъкани е важно за кондицията и е показателно за това с каква скорот старее организмът.

Благодарение на свойствата си краставицата, нарязана на кръгчета, изчиства торбичките под очите и успокоява раздразнената кожа. В споменатата книга има също съвет да се използват краставичените обелки за масажиране на задната част на бедрата, за да се намалят проявите на целулит.

Същевременно експертите предупреждават, че става дума за органични краставици: такива, които са отгледани без изкуствени торове, пестициди и химикали. Нещата не изглеждат така прости и лесни, когато станат известни повече подробности.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *