Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Афти и ранички в устата минават бързо с жълт кантарион

Независимо от успехите на фармацевтиката и до днес фитотерапията – лечението с помощта на растения, е популярна в целия свят

кантарион И наистина, винаги ли е нужно да прибягваме до силно действащи препарати, ако можем да се излекуваме и дори да предотвратим заболяването с помощта на природни средства?

Практически всички растения имат различно оздравително въздействие върху човешкия организъм. Хилядолетният опит е научил човечеството не само правилно да използва билките, но и правилно да ги съхранява и приготвя. Вгледайте се: около нас се намира истинска природна аптека, способна да излекува много заболявания!

Обърнете внимание на жълтия кантарион, който цъфти в сенчестите кътчета на гората. Това красиво цвете има способността да се справя с много болежки.

Растението се ползва със заслужена слава. Водната настойка и отварата от билката се прилагат за лечение на заболявания на сърцето, ревматизъм, простуда, грип, главоболие, заболявания на черния дроб, стомаха, пикочния мехур, хемороиди, възпаления на женските полови органи.

За приготвянето на настойка 1 с. л. билка се заливат с 1 ч. ч, вряла вода, пие се по 1/3 чаша 3 пъти на ден 30 минути преди хранене.

Жълтият кантарион се използва за изплакване на венците при пародонтоза, стоматити, лош дъх. Също толкова удачно е и да използвате билката при упорити афти и ранички в устата. Лекарствената настойка се получава от 3 с. л. на половин литър вряла вода; оставя се да кисне 4-5 часа.

Афти и ранички в устата се лекуват с ето тази настойка: 2 супени лъжици жълт кантарион, една супена лъжица лайка и една супена лъжица мента се заливат с чаша вряла вода. Така получената силна отвара се ползва за жабурене или за тампони, които може да сложите в устата. Колкото по-често правите процедурата, толкова по-добре.

С настойка от цветовете в растително масло, стояла 40 дни на слънце, се мажат рани и изгаряния. С кашица от прясно откъснато растение се налагат рани, натъртвания и възпалени участъци.

Не трябва да се забравят и противопоказанията – настойка от жълт кантарион не трябва да се използва при хипертония.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *