Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как и за какво се използва козето мляко в народната медицина?

При простуди, кашлица, бронхити се препоръчва горещо козе мляко с добавен мед

коза А за възстановяване на мъжката сила ряпа се вари в козе мляко и се пие с орехи. Жените се миели с козе мляко, за да им е по-бяло лицето (то изсветлява кожата, избледняват пигментните петна). Миели са и косите си, за да им придадат копринена мекота.

РЕЦЕПТИ

Лосион от козе мляно. В чаша козе мляко се добавят няколко капки глицерин или зехтин. С тампон, натопен в млякото, се обтрива почистеното лице вечер, преди нанасянето на нощен крем.

Пилинг за лице. Залива се филия черен хляб с козе мляко и кашицата се нанася на лицето за 5 — 10 мин. Измива се с топла вода. Почиства порите, придава на кожата свежест и здрав вид.

Подмладяваща маска за лице. Изчиства се и се настъргва на ситно малка краставица, добавя се 1 с.л. козе мляко. Получената кашица се нанася върху изчистената кожа на лицето и врата за 10 мин. Измива се с топла вода.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *