ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Диетата играе важна роля при лечението на артрит!

Кои плодове, зеленчуци, месо или риба, трябва да се яде? 

arthritis-dietНяма абсолютни правила, но резултатите от изследванията показват, че някои храни могат да бъдат полезни. Вижте кои са те!

Аншоа: 100 грама аншоа съдържат почти един грам и половина  омега-3 мастни киселини. Те помагат за регулиране на простагландините, които играят роля при възпалението, а оттам и болката. Но аншоа съдържат много натриев хлорид, така че ако задържането на вода е проблем за вас, изберете друг вид риба.

Ябълки: Не само една ябълка на ден ще държи доктора далеч от мен, но тя може да помогне да се контролира артрита. Ябълките съдържат бор, минерал, който намалява риска от развитие на остеоартрит. Освен това, когато бор се дава на хора, които вече имат болестта, това облекчава болката.

Пъпеш: Този сладък плод съдържа голямо количество витамин С и бета-каротин. Тези два мощни елемента помагат да се контролира окислителния процес и щетите от свободните радикали, които могат да допринесат за артрит.

Лют пипер: Капсаицинът лекува чрез предаване на топлина, която блокира болката като насърчава дейността на  определени нервни клетки.

Къри: Комбинацията от подправки, в които често се включва куркума, чесън, кимион, канела и други съдържа мощни антиоксиданти, които могат да помогнат за облекчаване на възпалението и намаляване на болката.

Риба: Омега-3 мастните киселини в норвежките сардини, скумрията, дъгована пъстърва, сьомгата и други риби могат да помогнат за намаляване на възпалението и болката.

Чесън: Той също се появява за облекчаване на някои форми на артрит.  Ползата от него може да се дължи на факта, че чесънът съдържа сяра, която е познатот лечебно средство при артрит от много години.

Грозде: Тези букети от сладки, сбити плодове са добри източници на минерала бор, който е важен за заздравяването на костите.

Манго: Това сладко лакомство съдържа три мощни антиоксиданти: витамин C, бета-каротин и витамин Е.

Ядки: Бадемите, фъстъците и лешниците са добър източник на бор, минерал, за който казахме, че помага да се поддържа здравината на костите.

Папая: Дълго се използва в народната медицина за диария, сенна хрема и други проблеми, тъй като съдържа най-много от антиоксиданта витамин С, плюс повече от половината от дневните нужди за бета-каротин.

Вода: Пиенето на осем чаши вода на ден може да помогне в битката с подагра чрез промиване на пикочната киселина от организма. Осем чаши също се препоръчва от здравните експерти, за да се поддържа тялото хидратирано и здраво.

 

Фурмите са уникални както на вкус, така и за лечение

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *