ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пийте напитки с нисък гликемичен индекс

След като започнете диета с нисък гликемичен индекс на храните, не забравяйте за една важна част от нея – напитките!

napitkiЕто няколко съвета, които ще ви помогнат в тази насока.

Избягвайте добавена захар. Не е чудно, че хората обичат кафе, но с много добавяне на до 500 калории и 90 грама въглехидрати те са по-скоро като течен десерт. Оставете шоколадовите или други подсладени напитки и пийте основно черно кафе или с една чаена лъжичка захар, ако трябва! Добавянето на мляко или сметана увеличава гликемичния товар. В никакъв случай не употребявайте газирани сладки напитки.

Не пийте консервирани сокове. Те винаги са с добавена захар или консерванти. Проверявайте опаковката за съдържанието на въглехидратите. Най-добре е да си приготвяте соковете  сами. Използвайте голямо разнообразие от зеленчуци, комбинирани с плодове, за да станат захарите по-малко. Можете да се възползвате от множеството хранителни вещества, които се съдържат в изцедения сок, но просто не забравяйте, че не трябва да приемате големи количества.

Шейкове. Същите правила важат и  за шейковете. Пийте най-много 250 мл на ден и добавяйте кисело мляко, нискомаслено прясно мляко, фъстъчено масло, авокадо или кокосово масло. Добавените мазнини и протеини ще помогнат за понижаване на гликемичния товар.

Не прекалявайте с алкохол. Вино, бира и спиртните напитки са всички с нисък гликемичен индекс, но за една порция. Точно като със сока, колкото повече пиете, толкова по-висок гликемичен товар приемате. Придържайте се към 1-2 питиета най-много.

Имайте предвид, че някои коктейли, смесени с плодов сок могат да бъдат с по-висок ГИ. Пийте само напитки, смесени с вода или сода.

Ако сте привърженик на сладките напитки или коктейли, това вероятно се е отразило на килограмите ви. Постарайте се да преминете постепенно към нисковъглехидратни напитки и само много рядко си позволявайте напитка със захар или фруктозен сироп.

 

Колко захар, все пак, трябва да консумираме?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *