ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Червеното месо съсипва бъбреците – ето как!

Ново изследване на учени от Тексас показва, че прекалената консумация на червено месо може да причини бъбречни заболявания.

meetРезултатите от изследването са публикувани в списанието American Society of Nephrology, описват от medikforum.ru. Екип на Тексаския център по здравеопазване е проучил здравните досиета на 1486 пациенти с хронични заболявания на бъбреците. В резултат на това е доказано, че ключова роля в заболяванията играе диетата. Ако в храната преобладават продукти от животински произход и особено червено месо, възниква бъбречна недостатъчност.

Пациентите с хронични заболявания на бъбреците, които са прекалявали с червеното месо, три пъти по-често развиват бъбречна недостатъчност в сравнение с любителите на плодове и зеленчуци – така накратко обобщават изводите си учените.

Работата е там, че организмът преработва животинските протеини в киселини. За да освободят тялото от тях, бъбреците изработват компоненти, които при продължителен престой в тялото могат на навредят на нормалните функции.
При бъбречна недостатъчност се назначава хемодиализа – така от организма се извеждат компонентите, които бъбреците не са в състояние пълноценно да изхвърлят. Хората с бъбречна недостатъчност се подлагат принудително на това пречистване три пъти седмично. Ако не го правят, животът им е застрашен. Решението е операция по присаждане на бъбрек.

Плодовата диета намалява артериалното налягане и това е много полезно за пациентите със заболявания на бъбреците. Доказано е, че плодовете и зеленчуците влияят благотворно на сърдечната дейност. Дали обаче могат да предотвратят възникването на бъбречни заболявания, предстои да се изясни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *