ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето как за минути да се отървем от досадната хрема!

В разгара на зимата редовно страдаме от неприятна хрема или запушен нос, което затруднява дишането ни

В разгара на зимата редовно страдаме от неприятна хрема или запушен нос, което затруднява дишането ни. Имунната ни система отслабва поради по-занижената консумация на пресни плодове и зеленчуци, които да снабдяват организма ни с нужните ни витамини и минерали.

Ако посетим личния си лекар със симптоми на хрема, той задължително ще ни препоръча капки за нос. Но те са „нож с две остриета”, тъй като освен, че ще ни дадат временно облекчение със запушения или течащия ни нос, те ще изсушат лигавицата в носа ни, а това не е полезно за нас.

Затова сайтът Framar.bg ни предлага едно изключително лесно решение как да се отървем от досадната хрема. Това става само за пет минутки, в които да приложим точков масаж.

Ето как се прави точков масаж. Както можете да видите на снимката, има 4 точки на лицето ни, които ще ни помогнат да се преборим с неприятната хрема.

hrema
Избавете се от досадната хрема

Първата точка се намира точно в горната част на носа, в основата на веждите. Натиснете тази точка между веждите за около една минута като леко я масажирате.

Втората точка се намира от двете страни на слепоочията, или с други думи казано, на около 2 см от външния край на всяка от веждите. За да има положителен ефект е необходимо едновременното третиране на двете точки на слепоочията.

Третата точка се намира в горната част на носа, симетрично разположена от двете страни в близост до вътрешния ъгъл на всяко от очите. Двете точки трябва да бъдат масажирани по едно и също време, за да се изчистим от хрема.

Четвъртата точка се намира малко под скулите, симетрично разположена от двете страни на ноздрите на отстояние от около 0,5 см от тях.

За да правите ефективен точков масаж трябва да знаете, че всяка една от точките трябва да се притиска с върха на пръстите ни за около 1 минута.

Трябва да се притиска леко, не със сила. След това леко завъртайте, без значение дали е по часовниковата стрелка или в обратна посока. Важно е да се чувства натиск върху съответната точка. Така ще предизвикаме приток на кръв, а така ще си помогнем да се отървем от хрема.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Ето как за минути да се отървем от досадната хрема!

  1. Йоана каза:

    Този метод много ми помогна. За тези, които имат този проблем им го препоръчвам

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *