Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето как киселото мляко влияе при астма!

Ако някога сте опитвали кисело мляко с жива култура, всъщност сте консумирали пробиотик. Това са „приятелски настроени“ бактерии, подобни на естествената флора в червата, които предпазват от вредни микроорганизми. Те стимулират образуването на определени бели кръвни клетки и антитела, както и различни фактори на растежа, които са важни за предотвратяването на астма и алергии и предпазват организма от свръхреакция към алергени. Но редица причини като стрес и антибиотици, флуорирана вода или хлор могат да причинят смъртта на тези полезни организми и сега се смята, че по този начин се засилва опасността от астма или алергии. Някои проучвания предполагат, че лактобацилите (форма на пробиотици) са по-рядко срещани в червата на жителите на Запад, отколкото в тези на хора от Третия свят, като освен това са по-неразпространени при деца, страдащи от алергии, в сравнения с тези, които нямат подобни оплаквания.

kiselo mlyakoОказва се, че пробиотиците са особено важни за овладяване на възпаленията и за контрола на имунната реакция на организма към стимуланти като алергени например, особено що се отнася до хранителните алергии. Всъщност е доказано, че пробиотиците действат благотворно за овладяването и предотвратяването на хранителни алергии, както и на атопичен дерматит (екзема).

А в най-интересното проучване до момента за ролята на пробиотиците при алергиите и астмата група финландски учени наблюдавали 132 деца с висок риск от развитие на двата проблема. Майките им приемали пробиотици по време на бременността, а ако кърмели – и през първите шест месеца на естественото хранене. Бебетата, които били хранени с изкуствено мляко, получавали с него и пробиотици. След четири години учените открили, че децата от групата, която приемала пробиотици, страдали два пъти по-малко от атопична екзема – често първият признак за астма или алергия, в сравнение с тези от групата, на която давали плацебо.

Можете да си набавите пробиотиците (друга форма са бифидобактерии) от киселото мляко с жива култура (търсете на етикета надписите „био“ или „ацидофилус“) или чрез хранителни добавки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *