Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Kак диетата от храни с нисък ГИ е почти същата като средиземноморската?

Средиземноморската диета е проучвана в продължение на повече от 60 години.

При тези проучвания са намерени достатъчно доказателства, свързващи я с намаляване на сърдечните болести, диабета и смъртността.

Традиционната средиземноморска диета се базира на диета от морски дарове, зеленчуци, плодове, бобови растения, леща, ядки, пълнозърнести храни и зехтин. Като започнете диета с храни с нисък ГИ, ще забележите много прилики между тези две диети.

Един куп зеленчуци: зеленчуци са хранителна група, която е с най-ниски ГИ. Освен това съдържат и други здравословни хранителни вещества като витамини, минерали и антиоксиданти. В региона на Средиземно море консумират достатъчно количество зеленчуци всеки ден, а ниско гликемичната диета също използва много от тях.

Боб, леща и ядки: Седнете на една маса в Южна Италия или Крит и бъдете сигурни, че ще има морски дарове и допълнени с от боб, леща и много ядки. И както се досещате, тези храни са с нисък ГИ.

Използването на пълнозърнести храни: Като изключим сладките храни, хранителната група с най-висок гликемичен индекс са зърнените храни. Средиземноморската кухня не включва зърна, но има пълнозърнести храни, в които се използва булгур, пшеница или ечемик.

Оцет или лимонов сок: Отворете всяка традиционна италианска или гръцка готварска книга и ще видите много оцет и цитрусови плодове като лимони, използвани в рецептите. Киселите храни като тези помагат за понижаване на гликемичния товар.

Както можете да видите, средиземноморските хора са използвали храни с нисък гликемичен индекс в продължение на години, но те просто не са го знаели!

 

 

Най-полезни за стомаха са сините сливи!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *