ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечение на главоболие с масаж

Лечение на главоболие – Няколко вида масаж могат да бъдат полезни за облекчаване на болката от мигренозно главоболие. 

masajiНо няма достатъчно изследвания, които да показват колко ефективни или не са тези терапии. Обикновено страдащите от мигрена, които се възползват от масаж го използват като един от компонентите на техния болкоуспокояващ  план, заедно с лекарства, промени в начина на живот и така нататък.

Вие може да пробвате някои от следните масажи:

Лечение на главоболие – Черепно сакрален масаж (Craniosacral massage)

При този тип терапия вие сте в легнало положение, а терапевтът нежно масажира черепа и скалпа. Това успокоява нервите и намалява болката.

Лечение на главоболие – Невромускулен масаж

Тази терапия е известна също като точков масаж. При нея се прилага умерен натиск в тригерните точки на тялото, при което се отпуска мускулутурата. По този начин може да се намали свиването на нервите и това облекчава болката в напрегнатите или претоварени мускули.

Лечение на главоболие – Рефлексология

Тази терапия се основава на налягане и масаж на точки на стъпалата на краката. Лечебното изкуство на рефлексотерапията често се използва за облекчаване на стреса и болката. За някои хора, страдащи от главоболие, това е дар от Господ. Този масаж се основава на идеята, че има зони в краката, които отговарят на всички части на тялото. Терапевтите манипулират тези зони, за да въздействат на съответните области в останалата част от тялото.

Лечение на главоболие – Масаж с тъканна терапия

Дълбоко тъканните масажи могат да послужат за подобряване на кръвообращението и да спомогнат за намаляване на напрежението в мускулите. При извършване на този масаж масажистът се фокусира върху конкретни области на тялото за облекчаване на болката и освобождаване на стреса.

Лечение на главоболие – Акупресура

Техниките на акупресурата се използват за облекчаване на главоболието, като се прилага внимателно натискане с пръст към различни точки на главата. Смята се, че тази терапия може да помогне на страдащите от главоболие за успокояване на напрежението в мускулите и подобряване на кръвообращението. Също се смята, че акупресурата насърчава самолечението на тялото чрез повторно създаване на енергийния баланс. Във всеки случай, тази терапия е безболезнена.

 

Вижте тази уникална рецепта за перфектно масажно масло!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *