ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

7 храни, които винаги трябва да имате в кухнята си!

Ако сте избрали здравословното хранене, това са храните, които винаги трябва да имате под ръка, а това означава в кухнята си – шкафа, хладилник, фризера…

karfiol i zeleКарфиолът е много универсален зеленчук, така че винаги трябва да имате глава (или две!) в хладилника.

Можете да го направите на салата, да го сварите с ориз, да го задушите и направите на пюре с лимон и малко сол и черен пипер. Карфиолът става хрупкаво-нежен, когато е печен във фурната и поръсен със сол и счукан чесън.

Яйцата от кокошки, отглеждани свободно са страхотен източник на бърз протеин.

Дръжте 10 твърдо сварени в хладилника и ги използвайте за бърза закуска или вечеря със салата. Можете също да си направите бъркани яйца или омлет.

Зелето също е отличен избор от зелените листни зеленчуци.

Лесно се почиства и готви, а освен това е много вкусно. Българската кухня изобилства от страхотни рецепти със зеле.

red tel meetМесо

Няколко килограма месо от телета, хранени с трева в хладилника ви и винаги ще имате възможност да си приготвите стек набързо.

Запечени и овкусени с чесън и подправки, телешките пържоли могат да станат бързо.gorski plodove

Замразените, неподсладени плодове боровинки, къпини и малини са с ниско съдържание на фруктоза и с високо съдържание на антиоксиданти.

Можете да се насладите на замразените плодове през цялата година. Опитайте ги наполовина размразени, забъркани с кисело мляко и овесени ядки. Полезна закуска, сладка без да добавяте захар. Или си направете вкусно смути с прясно мляко.

Сладките картофи са отлична храна както за обяд, така и за вечеря. Можете да ги печете цели, да ги нарежете и задушите или да ги сварите за вкусна салата или пюре.sardini v zehtin

Сардини, консервирани в зехтин, са перфектна храна.

Обядът ви е готов за по-малко от пет минути, когато отворите кутията с обезкостени, без кожа сардини и ги подредите в чиния с червена чушка, нарязана на ивици, нарязана краставица на кръгчета и моркови на пръчици.

coconutsКокосови

  • Пълномасленото кокосово мляко е отличен заместител на сметаната или кисело мляко, когато приготвяте кремообразни сосове.
  • Избягвайте опаковки от кокосово мляко, които включват сулфити или добавена захар.
  • Кокосовите стърготини са вкусни, полезни мазнини, които са еднакво добри за солени и сладки ястия.
  • Органичното нерафинирано кокосово масло е чудесен избор за готвене.
  • Кокосовото масло придава приятен вкус на ястията и може да се използва при средни до средно-високи температури без да се окисли. То е твърдо при ниски температури е можете да го използвате при приготвяне на печени лакомства.

 

Вижте най-здравословните хранителни комбинации!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *