Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да си помогнете, ако имате сериозен проблем със зрението?

Обикновено ярките контрасти правят обектите по-видими. Затова, ако продължавате да се препъвате в дивана, го покрийте с цветна материя или боядисайте стената зад него в контрастиращ цвят. Оградете ключовете за осветлението с ярки рамки, така че да можете да ги виждате при слаба светлина. Но намалете до минимум разликата в осветлението между помещенията, тъй като това ще затрудни адаптацията на очите ви. По същата причина си дайте няколко секунди за свикване, ако влизате вътре от слънчева градина или когато излизате на слънце от тъмна стая.

Малки помощници: 

Има много и най-различни неща, които могат да облекчат ежедневието за хората с частична загуба на зрението. Този вид помощ може да внесе промени в качеството на живота ви, с чиято помощ все по-малко ще мислите за очните си проблеми. Даваме ви малък пример.

zrenie– Избирайте ръчни и стенни часовници с големи цифри и дебели стрелки. Избягвайте римските цифри, които се различават по-трудно.
– Търсете книгите с едър шрифт в библиотеката.
– Предлагат се клавиатури за компютър с големи клавиши и едри букви на различен фон от ярки цветове, както и клавиши, разпознаваеми при докосване.
– Нагласете голям размер на шрифта в текстообработващата програма и експериментирайте с различни цветове и фонове – често жълтият текст на черен фон е по-лесен за четене от черния шрифт върху бялото.
– Софтуерът, който разпознава гласове, може да различи какво казвате и да го предаде в писмена форма. Съществува и софтуер за речта, който преобразува напечатан текст и ви го изчита.
– Специализираните магазини имат голям набор от продукти за хора със зрителни затруднения – календари с едри цифри, говорещи или сензорни ръчни и стайни часовници, лупи за четене и писане, рамки за писане, които ви помагат да пишете равно и да подписвате документи на правилното място.
– Можете да си набавите мобилни телефони, които оперират чрез гласови команди, както и аудиокниги, таймери за аудиосистеми, говорещи термометри и индикатори за нивото на налята течност.
– Можете дори да си вземете преносима камера, свързана със система CCTV, която да позволява приближение.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *